Фондът на Джордж Сорос обявява, че получава биткойниsoros fond bitcoin

Фондът на Сорос защитава биткойн. Soros Fund Management, собственост на Джордж Сорос, потвърди, че е закупил биткойн.

Фондът на Сорос притежава биткойн. Dawn Fitzpatrick, главен изпълнителен директор и главен инвестиционен директор на Soros Fund Management, направи изявления относно претенциите за криптовалута. Фицпатрик каза, че в момента криптовалутите имат пазарна капитализация от над 2 трилиона долара с над 200 милиона потребители.

Soros Fund Management , компания за управление на активи, основана от милиардер инвеститор и филантроп Джордж Сорос , обяви, че притежава криптовалутата Bitcoin.

Даун Фицпатрик, главен изпълнителен директор и главен инвестиционен директор на Soros Fund Management, заяви в интервю за събитие на Bloomberg тази седмица, че семейният офис „има доста символика“.

Прочети Още: Apple Watch 7 ще се предлага за предварителна поръчка в България

Soros Fund Management, известен със своите големи печалби от инвестиции в традиционна валута, не отговори на искане за коментар, когато CNBC беше попитана колко биткойна притежава и кога ги купи.

“ Не съм сигурен дали биткойнът се възприема само като инфлационен хедж. Мисля, че той е преминал масовата бездна“ , каза Фицпатрик . той каза.

Фицпатрик продължи да защитава биткойн, казвайки, че в момента криптовалутите имат пазарна капитализация от над 2 трилиона долара с над 200 милиона потребители.

Фонд Сорос защитава биткойн

Цената на биткойн , най -популярната криптовалута в света, скочи от близо 50 000 долара във вторник до над 55 000 долара (с 10%) в сряда.

Докато цената на биткойн беше около 43 000 долара преди седмица, в началото на годината един биткойн можеше да се купи за около 29 000 долара.

Последното рали на Биткойн се случва въпреки продължаващата заплаха от регулаторен натиск от правителствата по целия свят и опасенията за огромния му екологичен отпечатък.

Страховете на инвеститорите бяха облекчени тази седмица, след като министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън и председателят на SEC Гари Генслер заявиха, че нямат планове да налагат ограничения за търговията с криптовалути.

Фреди Еванс, търговец на продажби в базирания във Великобритания брокер на цифрови активи GlobalBlock, заяви в изявление: „ Този последен скок в биткойн може да се повтори в историята, след като Китай забрани крипто дейностите .“ казах.

Според проучването на Bank of America Fund Manager, публикувано през април , повечето професионални инвеститори смятат, че биткойнът е просто балон.

Биткойн не е единствената криптовалута, която се покачва тази година. Докато цената на Ethereum беше около 1000 долара в началото на годината, сега тя се повиши над 3000 долара.

Подобни публикации

  1. Netflix и приложението за запознанства Bumble си сътрудничат
  2. Важна новина на всички потребители на Йеттел 2023
  3. Кога ще бъдат пуснати MacBooks с OLED дисплеи?
  4. Нова функция за Гледания сега под туитове ви очаква!
  5. На държавните служители на САЩ е забранено да използват TikTok

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.