Функцията за откриване на сривове на iPhone 14iphone 14 prodaljava da pazi jivoti

Функцията за откриване на сривове на iPhone 14 продължава да спасява животи

Функцията за откриване на инциденти на iPhone 14 със сателитна връзка продължава да спасява животи. В резултат на инцидент двама души в автомобила бяха спасени благодарение на iPhone 14.

Двама души, участвали в сериозна катастрофа, станала вчера следобед, бяха спасени чрез откриване на местоположението им чрез сателитна връзка на модели iPhone 14, с активиране на функцията за откриване на катастрофа.

Инцидентът е станал на магистралата Анджелис Форест в Националната гора на Анджелис, Калифорния, когато превозно средство се люшка от планински склон и се блъска в отдалечен каньон. Модел ‌iPhone 14‌ в колата засече инцидента и тъй като нямаше клетъчен сигнал, изпрати доклад до властите благодарение на функцията за откриване на инциденти през сателитната връзка.

Двамата души, участвали в катастрофата, бяха идентифицирани от изследователския и спасителен екип на Монтроуз и бяха катапултирани с хеликоптер. Бяха идентифицирани леки до средни наранявания при оцелелите, докарани в местна болница и цялата фаза на възстановяване беше записана.

Всички етапи на възстановяване са записани

Екипът за търсене и спасяване на Montrose потвърди, че спешната сателитна услуга на Apple е била използвана за получаване на помощ, а споделените туитове показват огромните щети, които превозното средство е претърпяло, когато е паднало в планината. Екипът за търсене и спасяване каза, че тези функции на Apple им позволяват да „директно локализират аварията и жертвите“.

Разгледай Още: Как да коригирате проблема с автоматичното отваряне на Windows 10 Chrome?

Човек, който беше блокиран в отдалечен район на Аляска , беше спасен наскоро, благодарение на функцията за сателитна връзка на Apple. Аварийното откриване чрез сателитна връзка е достъпно за всички потребители на ‌‌iPhone 14‌‌. Сателитната връзка е налична, когато няма налични клетъчни данни или Wi-Fi. Apple все още не е дала никакви подробности за това колко ще струва сателитната връзка, която е безплатна за използване от две години, занапред.

Подобни публикации

  1. Край на обажданията за измами и залагания
  2. WhatsApp функция за управление на медиите
  3. Приложение, което превръща iPhone в камера Leica!
  4. Иновации, които всички очакват с нетърпение: Какво се случва в X?
  5. Сега ще трябва да направите това, за да използвате WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.