Нова глоба от един милион долара за Google!globa za google

Случаят е приключен: Нова глоба от един милион долара за Google!

Преди това Google беше глобен за контрол върху информацията за местоположението. Компанията е изправена пред подобно наказание.

Във второто правно споразумение за много милиони долари, което Google подписа тази седмица, технологичният гигант ще плати 39,9 милиона долара за уреждане на дело, свързано с проследяване на местоположението. Google ще плати на щата Вашингтон тази сума, след като се твърди, че е измамила потребителите да вярват, че имат контрол върху данните за местоположението им.

Според твърденията на държавата, Google е успял да събира и печели от данни за местоположение, дори когато потребителите му са деактивирали проследяването на местоположението на своите телефони и други устройства. Държавата описва това като нарушение на поверителността на потребителите.

Ройтерс съобщи, че заповед за съгласие е била представена във Върховния съд на окръг Кинг в сряда. Съответно Google трябва да бъде по-прозрачен за това как проследява потребителите и да предостави подробна уеб страница, обясняваща „Технологиите за местоположение“.

Появи се проблем с алармата на Google Часовник

Google глоби $39,9 милиона за проследяване на местоположение

Въпреки че Google прие компромиса, той категорично отрече обвиненията.

Щатът Аризона постигна подобно споразумение с Google миналата година. Щатът съди Google за практиките му за проследяване, в резултат на което компанията от Маунтин Вю плати 85 милиона долара. И така, какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Microsoft 365 се срина ли? Хиляди потребители имат проблеми с достъпа!
  2. Невероятна грешка в Apple
  3. Инфлуенсърите в TikTok може да останат безработа
  4. Този път Apple ще ни плати: Ако телефонът ви е бавен, имате късмет!
  5. Илон Мъск обявява датата на представянето на Tesla Robotaxi!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.