Нова глоба от един милион долара за Google!globa za google

Случаят е приключен: Нова глоба от един милион долара за Google!

Преди това Google беше глобен за контрол върху информацията за местоположението. Компанията е изправена пред подобно наказание.

Във второто правно споразумение за много милиони долари, което Google подписа тази седмица, технологичният гигант ще плати 39,9 милиона долара за уреждане на дело, свързано с проследяване на местоположението. Google ще плати на щата Вашингтон тази сума, след като се твърди, че е измамила потребителите да вярват, че имат контрол върху данните за местоположението им.

Според твърденията на държавата, Google е успял да събира и печели от данни за местоположение, дори когато потребителите му са деактивирали проследяването на местоположението на своите телефони и други устройства. Държавата описва това като нарушение на поверителността на потребителите.

Ройтерс съобщи, че заповед за съгласие е била представена във Върховния съд на окръг Кинг в сряда. Съответно Google трябва да бъде по-прозрачен за това как проследява потребителите и да предостави подробна уеб страница, обясняваща „Технологиите за местоположение“.

Появи се проблем с алармата на Google Часовник

Google глоби $39,9 милиона за проследяване на местоположение

Въпреки че Google прие компромиса, той категорично отрече обвиненията.

Щатът Аризона постигна подобно споразумение с Google миналата година. Щатът съди Google за практиките му за проследяване, в резултат на което компанията от Маунтин Вю плати 85 милиона долара. И така, какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Сайтът за разработка на торенти RARBG е затворен
  2. Google ще блокира наводнения с помощта на изкуствен интелект
  3. Sony работи върху модел на сгъваем смартфон
  4. Важна промяна от Apple 2023
  5. Хакери ще тестват изкуствен интелект

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.