Google искаше да работи с Epic Gamesgoogle and epic games

Google искаше да се обедини с малко вероятно име, за да поеме Epic Games. И така, с кое име компанията искаше да работи, за да поеме Epic?

Google искаше да си сътрудничи с неочаквано име, за да поеме Epic Games. Софтуерният гигант, който иска да защити процента на печалба на Play Store, разкри подробностите за плана си за закупуване на компанията зад Fortnite.

Epic съди двете компании, след като Fortnite беше премахнат от съответните им магазини за приложения малко след като Apple и Google нарушиха условията на техните магазини за приложения. Смята се, че напрежението между трите компании е започнало за пръв път по това време, но съдейки по последните развития, камите са изтеглени, но скрити отдавна.

Преди две седмици беше разкрито, че софтуерният гигант иска да купи Epic. Основателят и главен изпълнителен директор на Epic, Тим Суини, каза в туит, който сподели по темата, че не са запознати със стъпките на Google.

В изявлението си Суини заяви, че не е ясно дали софтуерният гигант обмисля сделка за закупуване на Epic или се опитва да направи хитър опит за превземане.

Прочети Още: Характеристики на iPad Air 5

Информацията за това кога са се случили всички тези събития не е споделена, но се смята за голяма вероятност те да се случат известно време след като Epic донесе Fortnite на Android през 2018 г.

За кого Google искаше да подпише за Epic Games?

Главният директор на компанията Суини, за да купи новата компания на Google в туит, посочен от Tencent, стигна дотам, че сключи сделка с двойката.

Въпреки че Tencent, който притежава Riot Games и много други големи компании, притежава 40% от Epic, Суини продължава да контролира компанията, тъй като повечето акции са в Суини. Според съдебен документ, споделен днес от Epic, инсайдер на Google предложи сътрудничество с Tencent за закупуване на акциите на Epic, за да се контролира по -добре компанията.

В последния си туит по темата Суини заяви, че отговорът на Google на разпространението на Fortnite извън Play Store наистина планира координирано поглъщане.

Потребителите на iOS не могат да играят Fortnite на iOS, защото в момента трябва да избират игрите, налични в App Store. Отказът на Apple да разреши магазини, различни от официалния магазин за приложения, беше фокусът на много реакции тази година и дискусиите продължават.

Подобни публикации

  1. Събитието Xiaomi 2023 приключи: Какво беше представено?
  2. Нова промяна в мобилното приложение на YouTube
  3. Threads се развива: Налични са много нови функции
  4. TikTok получи едно от най-големите наказания напоследък!
  5. Невероятна иновация от Google Translate

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.