Google Play Store е препълнен със заразени приложения!google play store zarazeni prilojenia

Нов доклад: Google Play Store е препълнен със заразени приложения!

Според нов доклад Google Play Store е пълен със заразени приложения. Няколко от злонамерените приложения са разкрити. Ето подробностите! Kaspersky, базирана в Русия компания за сигурност, публикува доклада за зловреден софтуер. Според този доклад ситуацията в Google Play Store не е никак добра. Защото има много заразени приложения в официалния магазин на Google, който съдържа игри, приложения и друго съдържание за Android устройства.

3 милиона заразени приложения!

Беше разбрано, че има повече от 3 милиона приложения, съдържащи вируси, хоствани от Google Play. Въпреки че тази ситуация е заплаха сама по себе си, фактът, че тези приложения са изтеглени повече от 600 милиона, прави ситуацията още по-лоша. Според доклада злонамерени или съдържащи вируси приложения са изтеглени най-малко 200 пъти. Едно от тях е iRecorder, известно като приложение за запис на звук и екран. Приложението, качено в Google Play Store през 2021 г., представлява заплаха.

Кодът от троянския кон AhMyth накара смартфоните на всички потребители, които са инсталирали приложението, да записват аудио от микрофона на всеки 15 минути и да го изпращат на сървъра. iRecorder имаше над 50 000 изтегляния, докато не беше открито, че съдържа зловреден софтуер през май 2023 г.

Прочети Още: Twitch премахва тази функция, критикувана от потребителите

Google се опитва да разработи инфраструктура, която може да сканира на ниво код, за да предотврати този зловреден софтуер, който се фокусира върху кражба на банкова информация, пари и лична информация на хората.

Подобни публикации

  1. Неизвестна функция на Android
  2. С какви цветови опции ще се предлага серия iPhone 16?
  3. Galaxy A получи актуализация на потребителския интерфейс 6.1
  4. Какъв ще бъде животът на батерията на iPhone 16?
  5. Разкритите подробности за Galaxy Z Fold 6 развълнуваха феновете на Samsung!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.