Лодка, направена със слънчеви панели, може да достигне неограничен обхват!lodka napravena s slanchevi paneli

Лодка, направена със слънчеви панели, може да достигне неограничен обхват!

Лодка, произведена със слънчеви панели в САЩ, може да достигне неограничен пробег. Ето характеристиките на лодката, произведена от компанията Belmont Boatworks! Компания, наречена Belmont Boatworks, работеща в Съединените щати, произведе електрическа лодка със слънчев панел отгоре. Тази лодка може да достигне неограничен обхват, докато се възползва от слънцето.

135 хиляди долара!

Произведена в САЩ, лодката може да получи 1440 вата мощност от слънчевите панели на върха. Лодката, която има 4 слънчеви панела от 360 вата, може да се движи безпроблемно със слънчевите панели, докато се движи със скорост от 9 км/ч. Въпреки че лодката има 4 литиево-йонни батерии с капацитет 14 kWh, тя не се нуждае от енергията в батериите, когато времето е ясно. По този начин не е необходимо да зависи от електричеството на брега.

Лодката предлага пробег от 39 км при движение с пълна скорост (11 км/ч), когато няма дневна светлина, тоест през нощта, и пробег от 72 км при нормална крейсерска скорост. Когато скоростта на лодката се намали до 7,5 км/ч, нощният обхват достига 160 км. Това показва, че може да достигне неограничен обхват през деня, освен при облачно време.

Лодката, наречена Solar Sal 24, чийто покрив е покрит със слънчеви панели, е с цена от 135 хиляди долара. Въпреки че е малко скъп, той има значителна стойност за възобновяеми енергийни ресурси. И така, какво мислите по този въпрос? Можете да споделите коментарите си с нас в секцията по-долу. Изразът „неограничен обхват“ в този контекст се използва в преносен смисъл и обикновено означава, че лодката, направена със слънчеви панели, има възможност да се движи по вода, използвайки енергията на слънцето, и може да продължи да се движи, докато е налична слънчева светлина за генериране на енергия.

Думата „неограничен“ тук се използва поетично, за да подчертае високата ефективност и устойчивост на този вид лодка, благодарение на използването на възобновяем енергиен източник като слънчевите панели. В реалността, разбира се, има ограничения, като например влиянието на времето и наличието на слънчева светлина.

Подобни публикации

  1. Ново разширение на Google Gemini е в YouTube Music
  2. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  3. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!
  4. Рекорден ръст на пазарната стойност на Apple
  5. Grok, изкуственият интелект на X, ще получава всички резюмета на новини от X!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.