HTML версията на Gmail напуска: Кога?gmail premahva html

HTML версията на Gmail напуска: Кога?

Google обяви, че ще прекрати основната HTML версия на Gmail. Тогава защо компанията взе такова решение и кога ще го приложи? Ето подробностите! Google обича да премахва популярни услуги, когато те остареят, независимо по каква причина. Разбра се, че компанията отново е взела такова решение. Google обяви, че ще прекрати основната HTML версия на Gmail.

Някои потребители възразиха срещу това решение на компанията. Тъй като особено хората с увредено зрение използват тази версия много често.

Ще бъде премахнат през 2024 г.!

Според изявлението основната HTML версия на Gmail ще бъде напълно премахната от употреба през януари 2024 г. След тази дата Gmail автоматично ще премине към стандартен изглед.

На въпрос защо компанията е взела такова решение, говорител на Google каза: „Gmail Basic HTML изгледите са предишни версии на Gmail, които бяха заменени от техните съвременни наследници преди 10 години и не включват всички функционални функции на Gmail.“

Както може да се разбере от това изявление, се посочва, че Google иска да стандартизира новата версия на Gmail, която се опитва да преработи. Потребителите, използващи стари операционни системи, ще бъдат силно засегнати от тази промяна.

Това решение обаче разстройва най-много потребителите с увредено зрение. Защото те се възползваха от по-добрата адаптивност на текстовия HTML интерфейс към помощни технологии като екранни четци.

Въпреки че основната HTML версия беше затворена на основание, че е предназначена за по-бавни връзки и по-стари браузъри, Google по-рано сигнализира за това. Тъй като компанията даде да се разбере, че е направила по-трудно намирането на основния HTML интерфейс през последните месеци. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите коментарите си с нас в секцията по-долу.

Подобни публикации

  1. Spotify направи уникална промяна в дизайна си: Как изглежда?
  2. Нова функция за изкуствен интелект, идваща в Windows 11
  3. Нова функция за промяна на цвета на WhatsApp
  4. Как се пише?
  5. Най-популярната функция на Google и Samsung вече може да бъде добавена към iPhone!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.