Spotify и OpenAI си сътрудничат: Функцията за дублаж идва в Spotify!spotify optsia dublaj

Spotify и OpenAI си сътрудничат: Функцията за дублаж идва в Spotify!

Spotify и OpenAI си сътрудничиха. Благодарение на функцията за превод, поддържана от изкуствен интелект, могат да се слушат дублирани версии на подкасти. Ето подробностите! Беше разкрито, че компаниите Spotify и OpenAI си сътрудничат. OpenAI предлага поддръжка на изкуствен интелект на Spotify и в приложението е разработена нова функция. Подкастите на различни езици вече ще имат функция за дублаж.

Потребителите ще имат възможност да слушат подкасти на езици, различни от техния роден език. Функцията, която все още е във фаза на тестване, се очаква да бъде пусната скоро.

Функция „Гласов превод“!

Spotify превежда своите подкасти, като се възползва от новоиздадената технология за създаване на аудио на OpenAI. Благодарение на функцията за гласов превод, с подкрепата на изкуствен интелект, опцията за дублиране на различни езици ще бъде добавена към подкасти, така че интонацията на говорещия да е една и съща.

Според изявлението, направено от компанията, тази функция е тествана в програми от категория подкаст на имена като Моника Падман, Лекс Фридман, Бил Симънс и Стивън Бартлет. В резултат на тестовете беше постигнат успешен превод на испански, френски и немски език.

Твърди се също, че компанията си партнира с подкастъри за превод на английски епизоди на испански, което планира да пусне през следващите седмици.

Зиад Султан, вицепрезидент на персонализацията, каза следното по темата:

„Гласовият превод се съчетава със собствения глас на създателя, давайки на слушателите по света силата да откриват и да се вдъхновяват от нови подкастъри по-автентично от всякога. Обмисленият подход към AI е ключов компонент на мисията на Spotify да отключи потенциала на човешката креативност .“ „Вярваме, че може да помогне за изграждането на по-дълбоки връзки между слушатели и творци.“

Spotify, който има повече от 100 милиона слушатели на подкасти, може допълнително да увеличи броя на слушателите на подкасти с този ход. В резултат на това изкуственият интелект продължава да бъде с нас във всеки момент от живота ни. Какво мислите по този въпрос? Не забравяйте да споделите вашите коментари с нас в секцията по-долу.

Подобни публикации

  1. Spotify направи уникална промяна в дизайна си: Как изглежда?
  2. Нова функция за изкуствен интелект, идваща в Windows 11
  3. Нова функция за промяна на цвета на WhatsApp
  4. Как се пише?
  5. Най-популярната функция на Google и Samsung вече може да бъде добавена към iPhone!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.