Информацията може да бъде открадната поради тази плашеща уязвимост на Facebook Messengerfacebook and messenger

Личната информация може да бъде изложена поради уязвимостта на Facebook Messenger, открита от изследовател по киберсигурност. Ето и любопитните подробности!

Новооткритата уязвимост на Facebook Messenger позволява достъп до лична информация. Установено е, че тази уязвимост е много опасна уязвимост за тези, които използват приложението за съобщения на Facebook, особено в наши дни, когато използването на технологии и социални медии се е увеличило много повече.

Стари или млади, сега всички имат приложения за съобщения и социални медии, които използват, за да бъдат в крак с любимите си публикации, да чатят с приятели и да поддържат връзка с членовете на семейството.

Акаунтите на потребителите в социалните медии включват чатове, снимки, видеоклипове и т.н., които съдържат най-вече важна информация. се намира. Когато става въпрос за платформата за социални медии, където потребителите споделят най-много този тип информация, Facebook ми идва на ум, което е много голяма платформа по отношение на броя на потребителите.

Хората използват Messenger, собственост на Facebook, за да поддържат връзка с приятели и семейство, независимо къде се намират по света. Потребителите могат да обменят лична информация с това приложение за съобщения.

Приложенията за съобщения, разбира се, носят със себе си голяма опасност. Благодарение на приложенията за съобщения, като Facebook Messenger, хакерите имат достъп до данните на потребителите много по-бързо. Въпреки че приложенията за социални медии предлагат редица функции за поверителност, за да защитят потребителите от кибер атаки, потребителите могат да се окажат в много трудна ситуация поради уязвимости в сигурността на платформите.

Компании като Apple, Facebook и дори TikTok имат програма за награди за грешки, която възнаграждава хората, които съобщават за уязвимости. Причината, поради която компании като Facebook изпълняват такива програми за награди, е, че знаят, че уязвимости винаги ще съществуват.

Прочети Още: Google отваря първия си физически магазин

Последният човек, който се възползва от тази програма за награди за грешки, беше Самип Ариал, изследовател по сигурността, базиран в Непал. Aryal идентифицира уязвимостта не директно в платформата за социални медии, а в съществуваща функция в приложението за съобщения на гиганта на социалните медии.

Facebook спечели $ 3000 благодарение на уязвимостта на Messenger

В брифинга си за компанията по темата Самип Ариал показа, че като покани всеки потребител на Facebook Messenger в частна чат стая, той може да изземе лична информация в акаунта си. Според изявлението на изследователя злонамереното лице трябва да има физически достъп до устройството на потребителя, за да направи това.

Това, което прави уязвимостта опасна, е, че няма нужда да отключвате устройството. Ако злонамерен човек може да осъществи достъп до устройството на жертвата, няма нужда да отключва това устройство. Това прави работата му изключително лесна.

Накратко, това означава, че всеки, който има физически достъп до вашето устройство, може да има достъп до вашия акаунт и да преглежда както вашите данни, така и информация. След като откри грешката, Aryal съобщи за нея на компанията и получи награда от $ 3000 от компанията.

Подобни публикации

  1. Споделена екранна снимка в Whatsapp нова функция!
  2. Отваряне на живо в X вече е много по-лесно!
  3. Криптиране от край до край, налично във Facebook и Messenger!
  4. WhatsApp подобрява изживяването при споделяне на екрана с новата си функция!
  5. Забравих паролата си за WhatsApp Проблем и решение

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.