iPad Pro 11 (2020) срещу iPad Air 4: Кое е по-добро?

Тук сме с iPad Pro 11 (2020) срещу iPad Air 4 Benchmark! И така, кой от двата модела трябва да изберете? Ето всички подробности, които се чудите!

Apple наскоро се появи пред потребителите с iPad Air 4 . От друга страна, iPad Pro 11 (2020), който е в подобен ценови диапазон на компанията, също е объркващ като много добър конкурент. И така, кой да изберете между двата модела? В нашата статия за сравнение на iPad Pro 11 (2020) срещу iPad Air 4 , ние ще хвърлим светлина върху тази подробност, която ви интересува.

IPad Air 4, който Apple обяви наскоро, почти изкопа iPad Pro 11. Всъщност новият модел, който излиза от кутията със същия дизайн и някои по-добри компоненти, има същия форм-фактор и поддържа същите аксесоари. Така че може би се чудите: кой е по-добър и кой да купя?

Можете да видите разликите между iPad Pro 11 и iPad Air 4 по-долу. В останалата част на статията има по-подробно сравнение.

Каква е разликата между iPad Pro 11 (2020) и iPad Air 4?

 • Докато iPad Pro  излиза от кутията с честота на опресняване на екрана 120Hz , iPad Air 4 има същата честота на опресняване на екрана 60Hz като предишния модел .
 • Въпреки че дизайнът изглежда абсолютно еднакво, рамките на iPad Air 4 имат  по-плътна структура.
 • iPad Pro е защитен от Face ID, а iPad Air 4 от Touch ID .
 • IPad Air 4 има два високоговорителя, но iPad Pro има четири високоговорителя.
 • IPad Pro има процесор A12Z , докато iPad Air 4 има по-новия процесор A14 .
 • IPad Pro има тройна настройка на камерата , включително LiDAR и ултра-широкоъгълна камера, докато iPad Air 4 има само една настройка на камерата .apple ipad air svoistva harakteristika

iPad Pro 11 (2020) срещу iPad Air 4: Сравнение на дисплея и дизайна

Първият iPad Air получи името си, защото е наистина тънък и много лек. По същия начин iPad Air 2 допълнително усъвършенства този дизайн и това продължи с Air 3. Всъщност тази ситуация губи смисъла си, когато става въпрос за iPad Air 4. IPad Air от ново поколение е по-дебел от iPad Pro (2020), но все пак е малко по-лек.

Ако сравните размерите на двата модела, ще видите, че те са с еднаква височина и дължина. IPad Air 4 обаче се предлага с 10,9-инчов екран, а iPad Pro 11 с 11,0-инчов екран, както можете да видите от името му. Това е така, защото рамките на iPad Air 4 са по-дебели.

Не е нужно да се притеснявате за разделителната способност, тъй като плътността на пикселите и на двете таблетки е на еднакви нива. Pro обаче има 120Hz технология ProMotion, докато Air има 60Hz честота на опресняване на екрана. За щастие iPadOS също работи като мечта при всякаква честота на опресняване на екрана.

iPad Pro 11 (2020) срещу iPad Air 4: Сравнение на съхранението

Тук стана бъркотията. IPad Air 4 се предлага с начална цена от 1255,38 LV , което е наистина приятно. Този основен модел обаче има 64 GB капацитет за съхранение. Това е малко тясно място за геймърите и дори за тези, които искат да използват таблета максимално. Единственият вариант, който можете да изберете вместо това, е 256 GB и цената му е 1558,45 LV .

Началната цена на iPad Pro е  1623,40 LV и се предлага със 128 GB място за съхранение. Ако това място за съхранение е недостатъчно, можете да изберете до 1 TB капацитет за съхранение. В този случай горната граница, която трябва да платите, е около 2651,69 LV .

Като кратък пример използвам iPad Pro 11 от няколко месеца. Това устройство, което обикновено използвам за писане, понякога редактиране на видеоклипове, рисуване и редактиране на изображения, в момента има до 32 GB пространство. Между другото, аз също използвам 50 GB iCloud. Ако ще играете игри и използвате по-тежки програми, 64 GB пространство може да е недостатъчно.samsung galaxy tab s7 vs ipad pro 2020 sravnenie

iPad Pro 11 (2020) срещу iPad Air 4: Бенчмарк на процесора

Е, A14 по-силен ли е или A12Z?

Това е много добър въпрос. Първото устройство, което използва A14, е iPad Air 4 и първият чипсет, базиран на 5-нанометровата архитектура на Apple. Следователно ще бъде супер ефективен и мощен. Във всеки случай обаче A12Z е и много мощен процесор. И дори не забравяйте, че Apple има процесор, достатъчно мощен, за да захранва ARM-захранвани компютърни прототипи.

Също така нека бъдем реалисти. Не смятаме, че Apple ще пусне по-евтин iPad Air, който може да победи шестмесечен модел iPad Pro, нали? Трябва да изчакаме известно време, за да видим някои критерии и тестове, но не мисля, че A14 ще победи A12Z.

iPad Pro 11 (2020) срещу iPad Air 4: Сравнение на други спецификации

Не мисля, че има много потребители, които се грижат за работата на камерата на таблет, но за тези, които го правят, си струва да напомним, че iPad Pro е много по-добър. Сега, в допълнение към всичко останало, iPad Pro има сензор LiDAR. Това е много нишова технология, особено при таблетите. Когато погледнете отпред, можете да направите много по-успешни портрети благодарение на Face ID на iPad Pro. 

Между другото, за напомняне, iPad Air 4 поддържа и USB-C конектор, съвместим с Magic Keyboard и Pencil 2. Това означава, че аксесоарите, които можете да използвате и на двете устройства, са еднакви.

И накрая – нека повторим – iPad Air се предлага с два високоговорителя, всеки говорител разположен отляво и отдясно на устройството. Следователно можете да получите истинско стерео изживяване. От друга страна, iPad Pro има четири високоговорителя. Това означава, че ще получите по-мощно звуково изживяване.apple ipad pro 2021 svoistva

iPad Pro 11 (2020) срещу iPad Air 4: Сравнение на цените

Цените за iPad Pro 11 (2020) са както следва:

– 128 GB:  1623,40 LV

– 256 GB: 1829,06 LV

– 512 GB: 2240,37 LV

– 1 TB: 2651,69  LV

Цените на iPad Air 4 са както следва:

– 64 GB: 1255,38  LV

– 256 GB: 1558,45  LV

Резултат!

Ако 64GB място за съхранение на iPad Air 4 ви е достатъчно, можете да си купите iPad Air 4 и да получите аксесоари (като клавиатура, писалка) с останалата разлика. От друга страна, ако ще купувате 256 GB, препоръчвам ви да закупите 128 GB iPad Pro, като дадете малка разлика.

Подобни публикации

 1. Какво е дънна платка, какво прави дънната платка?
 2. MacBook Pro с процесор M2 не е устойчив на топлина
 3. Sony работи върху 100MP сензор за смартфони от средния сегмент
 4. Първите подробности за iOS 16 пристигнаха
 5. Новите микрочип контролери показват, че 200TB SSD дискове вече не са мечта

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.