Ръководство за закупуване на безжични слушалки: Кои трябва да купите?

bezjichni slushalki

Ако планирате да закупите безжични слушалки в близко бъдеще, ние сме тук с ръководство за закупуване на безжични слушалки в тази статия!

Ръководство за закупуване на безжични слушалки – Пазарът на безжични слушалки, който набра много бърз темп на растеж в последно време, сега предлага звуково изживяване, почти толкова добро, колкото кабелните слушалки. Така че, ако мислите да закупите нова безжична слушалка, коя посока трябва да предпочетете?

Не много отдавна моделите безжични слушалки бяха в ранен стадий на ранна детска възраст. Както при много други нови технологии, отне няколко години, докато тази продуктова група стане достъпна. От друга страна, ако мислите да закупите нов чифт безжични слушалки в момента, от който дойдохме, може би е точното време за това.

Наскоро пуснатите безжични слушалки се доставят с високо усъвършенствани аудио технологии и предлагат звук, почти толкова добър, колкото чифт жични слушалки. В тази статия ще засегнем факторите, които трябва да вземем предвид при закупуването на безжични слушалки, но преди това ще споделим нашия списък с най-добрите безжични слушалки, които можете да закупите през 2020 година .

Най-добрите модели безжични слушалки

 • Sony WF-1000XM3
 • Sennheiser Momentum True Wireless 2
 • Huawei FreeBuds Pro
 • Apple AirPods Pro
 • Samsung Galaxy Buds Livesony slushalki bezjichni

1- Sony WF-1000XM3

Sony WF-1000XM3 , който се предлага за продажба у нас със средна цена от  279,74 LV, е кандидат да бъде в горната част на вашия списък. Можем да кажем, че моделът, който има вградена технология за активно шумопотискане, може да направи това много по-добре от AirPods Pro. Не бива обаче да очаквате производителността, предлагана с слушалки на ухото.

Професионалисти

– Много по-добри от конкурентите си при шумопотискане.

– Има незабележим дизайн и не се простира от ухото.

Минуси

– Не е подходящ за спорт.

– На него има мигаща синя светлина. Да, мисля, че това е минус.

sennheiser momentum true wr 2

2. Sennheiser Momentum True Wireless 2

Sennheiser Momentum True Wireless 2 , който се предлага за продажба със средна цена от 538,16 LV у нас, привлича потребителите, които търсят висококачествено качество на звука. Да кажем също така, че моделът, който се предлага с функция за активно премахване на шума като неговите конкуренти в този сегмент, има много по-дълъг живот на батерията в сравнение с конкурентите си.

Професионалисти

– Наистина успешно звуково изживяване.

– Стилен дизайн.

Минуси

– Скъп в сравнение с конкурентите си.

– Някои потребители, особено тези с малки уши, казват, че имат ергономични проблеми.huawei-freebuds-pro

3. Huawei FreeBuds Pro

Huawei FreeBuds Pro  , който се предлага за продажба със средна цена от 322,81 LV у нас, е амбициозен модел, който се предлага с технология за активно шумопотискане като другите конкуренти в този списък. Ако търсите безжични слушалки с полезни функции, FreeBuds Pro може да е вашето предпочитание.

Професионалисти

– Мощен активен шумопотискане

– Гласово управление предимство

Минуси

– Ниски подробности за звуцитеApple AirPods Pro

4. Apple AirPods Pro

Apple AirPods Pro , който се предлага за продажба със средна цена от 538,16 LV у нас , идва с по-добро звуково изживяване и ергономичен дизайн в сравнение с други безжични слушалки на компанията. Подобно на другите два модела, този модел също има активен шумопотискател. Можем обаче да кажем, че производителността е по-лоша от другите два модела.

Професионалисти

– Устойчивост на изпотяване и пръски.

– Успешна интеграция с екосистемата на Apple.

Минуси

– Кабелът USB-C към Lightning е включен в кутията. Това означава, че ако нямате такъв под ръка, ще трябва да вземете адаптер за зареждане с USB-C порт или да си купите друг кабел.Samsung Galaxy Buds Live

5. Samsung Galaxy Buds Live

Samsung Galaxy Buds Live ,  който се предлага за продажба у нас със средна цена от 279,74 LV , е един от моделите в този списък като най-новото поколение безжични слушалки с функция за активно шумопотискане. Тази слушалка, която AKG също играе роля в производството, привлича вниманието с достъпната си цена в сравнение с конкурентите си.

Професионалисти

– Достъпни цени в сравнение с конкурентите.

– Достъпно звуково изживяване за цената му.

Активна технология за премахване на шума.

Минуси

– Качеството на микрофона е незадоволително.

Неща, които трябва да имате предвид при закупуването на безжични слушалки

 • Честотен отговор
 • Звуков профил
 • Шумоизолация / Шумопотискане
 • Шофьори
 • Съвпадение на импеданса и импеданса
 • Общо хармонично изкривяване
 • Седнал на ухото
 • Поддръжка на няколко платформи

Така че, ако сте решили да си купите безжични слушалки и искате да влезете в технически подробности и да направите по-стабилен избор, кои са факторите, на които трябва да обърнете внимание? В продължаващата част на нашата статия ще споделим с вас някои подробности за това какво трябва да се има предвид при закупуването на безжични слушалки.

1. Честотен отговор

Честотен отговор се отнася до най-високите и ниските честотни диапазони, които слушалките могат да възпроизведат, без да причиняват изкривяване. Обхватът на честотната характеристика на идеалните слушалки трябва да бъде от 20 Hz до 20 KHz, защото това е честотният обхват на звуците, които нормалният човек може да чуе. Така че по-високите честотни диапазони не означават по-добро качество на звука.

2. Звуков профил

Въпреки че звуковият профил изглежда не означава много, той ви помага да научите за качеството на басите и високите честоти на продукта. Например, ако моделът има големи драйвери и по-ниски честоти, това показва, че произвежданият звук ще има по-тежки баси. Номерът е да изберете слушалки с равно съотношение на басите и високите честоти, тъй като това ви дава най-високо качество на звука.

3. Шумоизолация / Шумопотискане

Повечето хора имат някои въпросителни между тези два термина и мислят, че са едно и също нещо, но не, те не са едно и също нещо. Що се отнася до шумоизолацията, трябва да погледнете колко добре продуктът покрива ухото ви. Това ви дава пасивна изолация, без да използвате никаква технология. Noise Canceller, от друга страна, също използва микрофон за откриване на околния шум и произвежда антишум, еквивалентен на шума. Така че във втората има технология.

Няма да забележите много околен шум по време на игри или музика в двата жанра, но решението трябва да зависи от вашия бюджет, тъй като изолацията е на много по-достъпна цена от блокирането.

4. Шофьори

Шумът, който чувате във всякакви слушалки, се реализира с помощта на драйвери, които преобразуват електрическите сигнали в звук. Следователно, колкото по-голям е размерът или броят на драйверите, толкова по-богат ще бъде звукът.

5. Съвпадение на импеданса и импеданса

Импедансът на слушалките се отнася до нивата на звука, с които се счита, че продуктът може да се справи. За да разберете импедансния капацитет на чифт слушалки, ще трябва да разгледате капацитета на напрежението.

Що се отнася до точката за избор, винаги се опитвайте да избирате модели с по-висок импеданс. Те не само се адаптират към различни напрежения, но и осигуряват по-добри, по-ясни и прозрачни баси. Можете да получите слушалки с импеданс от 9 ома за по-добър бас.

Друга подробност, на която трябва да обърнете внимание, докато продължавате с висок импеданс, е съвпадението на импеданса. Можем да определим съвпадение на импеданса като съвпадение между импеданса на източника и импеданса на слушалките. И двете стойности трябва да съвпадат за по-добро качество на звука. Например, ако чуете по-голяма сила на звука, докато слушате песен с висок бас, това означава, че стойностите на импеданса на слушалките са несъвместими.

6. Общо хармонично изкривяване

Total Harmonic Distortion, с най-краткото си определение, е изкривяването на напрежението или тока, причинено от хармониците на аудио сигнала. Колкото по-нисък е THB, толкова по-добро качество.

7. Седнал на ухото

Спецификациите на слушалките няма да означават нищо, ако не се поберат успешно в ухото ви. След като разгледате всички спецификации, вижте дали слушалките ще останат в ушите ви. Това е важно, защото често откриваме, че страхотните продукти имат лошо прилягане. Това важи дори за продукти като AirPods Pro.

Съобщава се, че много потребители имат проблеми с падането от ухото поради дупките в AirPods Pro.

8. Поддръжка на няколко платформи

Една от точките, на които трябва да обърнете внимание, когато купувате слушалки, е съвместимостта. Знаем колко е скъперник на Apple по отношение на съвместимостта. В слушалките обаче това е по-приемливо и обикновено може да се използва на всички устройства, поддържащи Bluetooth. Имайте предвид обаче, че някои марки може да не позволяват използването на всички функции – като активни шумопотискащи устройства – на всяка платформа. Полезно е да проучите тези проблеми в детайли преди покупката.

Подобни публикации

 1. Преглед на Huawei Nova Y90
 2. Tecno Pova 2 с 7000 mAh батерия
 3. Приложенията за Android вече ще работят на всяко устройство
 4. Adidas представя безжични слушалки със светлинно зареждане
 5. Ревю на хартия за Huawei MatePad

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.