Изпълнителният директор на Intel обявява крайната дата на кризата с чипове

intel ceo chip

Главният изпълнителен директор на Intel прогнозира края на кризата с чиповете. Цените на процесора и графичния процесор ще са скъпи поне още няколко години.

Главният изпълнителен директор на Intel обяви датата, на която кризата с чиповете ще приключи . Изпълнителният директор на Intel Пат Гелсинджър смята, че кризата с недостига на процесори и графични процесори ще продължи до 2023 г. Според главния изпълнителен директор не се вижда ясен край в близко бъдеще.

Изпълнителният директор на Intel Пат Гелсинджър направи доста смело твърдение в скорошно интервю за CNBC, като заяви, че недостигът както на игралния процесор, така и на графичната карта може да продължи и през 2023 г. Той даде конкретна година за първи път, въпреки че е обсъждал тази тема преди.

Гелсинджър вярва, че недостигът на полупроводници, който тормози технологичната индустрия, ще се подобри незначително с течение на времето, но той не смята, че ще има „баланс между търсенето и предлагането до 2023 г.“. Той остава оптимист за увеличаването на продажбите на компютри, но вярва, че тенденцията ще продължи и в бъдеще.

Президентът и главен изпълнителен директор на AMD Лиза Су също признава, че недостигът няма да бъде разрешен тази година, но предполага, че “ ще се подобри през 2022 г. “ Той също така предупреждава, че не трябва да очакваме незабавно решение, въпреки че ситуацията постепенно ще се подобри.

Прочети Още: Apple M1 Max не познава конкурент в бенчмарк тестовете

Как главният изпълнителен директор на Intel знае кога ще приключи кризата с чиповете

Може би се чудите какво причинява глад. Общият консенсус по този въпрос е продължаващият недостиг на чипове, който започна с пандемията .

Важни фактори, които идват от това, като огромното нарастване на търсенето на технологични продукти, тъй като производствените мощности са затворени поради здравни задължения и много работници са принудени да работят от дома си поради глобалните блокирания.

Цялостното намаляване на работната сила е особено опустошително, тъй като най-големите фабрики за полупроводници в света доставят глобални технологични гиганти като AMD, Apple, Nvidia и по-  въздействащи производители като TSMC.

Китай също така неотдавна наложи мерки срещу добива на криптовалута , което може да увеличи наличността на графичния процесор, но да влоши цялостния недостиг на полупроводници . Принудителното спиране имаше за цел да задуши енергийните емисии и да намали цените на енергийните носители, но директното спиране на доставчиците на енергия към производствените съоръжения определено ще навреди на производството на процесори и графични процесори в дългосрочен план.

Независимо от това, нито една от тези оценки не е конкретна, тъй като се основава на спекулации на индустрията. Така че ще трябва да изчакаме и да видим колко дълго всъщност ще продължи недостигът на полупроводници. Това обаче също е знак, че цените могат да варират от време на време.

Подобни публикации

  1. Открит е нов природен газ в Черно море
  2. Инвеститор Хамстер Mr. Goxx умира след продажбата на TRX
  3. Apple ще произвежда свой собствен модемен чип
  4. Джеф Безос дарява 100 милиона долара на фондацията на Обама
  5. Дизайнът на Google Play Store е напълно обновен!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.