Изпълнителният директор на Intel обявява крайната дата на кризата с чиповеintel ceo chip

Главният изпълнителен директор на Intel прогнозира края на кризата с чиповете. Цените на процесора и графичния процесор ще са скъпи поне още няколко години.

Главният изпълнителен директор на Intel обяви датата, на която кризата с чиповете ще приключи . Изпълнителният директор на Intel Пат Гелсинджър смята, че кризата с недостига на процесори и графични процесори ще продължи до 2023 г. Според главния изпълнителен директор не се вижда ясен край в близко бъдеще.

Изпълнителният директор на Intel Пат Гелсинджър направи доста смело твърдение в скорошно интервю за CNBC, като заяви, че недостигът както на игралния процесор, така и на графичната карта може да продължи и през 2023 г. Той даде конкретна година за първи път, въпреки че е обсъждал тази тема преди.

Гелсинджър вярва, че недостигът на полупроводници, който тормози технологичната индустрия, ще се подобри незначително с течение на времето, но той не смята, че ще има „баланс между търсенето и предлагането до 2023 г.“. Той остава оптимист за увеличаването на продажбите на компютри, но вярва, че тенденцията ще продължи и в бъдеще.

Президентът и главен изпълнителен директор на AMD Лиза Су също признава, че недостигът няма да бъде разрешен тази година, но предполага, че “ ще се подобри през 2022 г. “ Той също така предупреждава, че не трябва да очакваме незабавно решение, въпреки че ситуацията постепенно ще се подобри.

Прочети Още: Apple M1 Max не познава конкурент в бенчмарк тестовете

Как главният изпълнителен директор на Intel знае кога ще приключи кризата с чиповете

Може би се чудите какво причинява глад. Общият консенсус по този въпрос е продължаващият недостиг на чипове, който започна с пандемията .

Важни фактори, които идват от това, като огромното нарастване на търсенето на технологични продукти, тъй като производствените мощности са затворени поради здравни задължения и много работници са принудени да работят от дома си поради глобалните блокирания.

Цялостното намаляване на работната сила е особено опустошително, тъй като най-големите фабрики за полупроводници в света доставят глобални технологични гиганти като AMD, Apple, Nvidia и по-  въздействащи производители като TSMC.

Китай също така неотдавна наложи мерки срещу добива на криптовалута , което може да увеличи наличността на графичния процесор, но да влоши цялостния недостиг на полупроводници . Принудителното спиране имаше за цел да задуши енергийните емисии и да намали цените на енергийните носители, но директното спиране на доставчиците на енергия към производствените съоръжения определено ще навреди на производството на процесори и графични процесори в дългосрочен план.

Независимо от това, нито една от тези оценки не е конкретна, тъй като се основава на спекулации на индустрията. Така че ще трябва да изчакаме и да видим колко дълго всъщност ще продължи недостигът на полупроводници. Това обаче също е знак, че цените могат да варират от време на време.

Подобни публикации

  1. Netflix и приложението за запознанства Bumble си сътрудничат
  2. Важна новина на всички потребители на Йеттел 2023
  3. Кога ще бъдат пуснати MacBooks с OLED дисплеи?
  4. Нова функция за Гледания сега под туитове ви очаква!
  5. На държавните служители на САЩ е забранено да използват TikTok

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.