Кабелна и 3G интернет връзка


Спонсорирани връзки

Кабелна и 3G интернет връзка

И двата кабелни и 3G широколентови връзки предлагат интернет връзки с бързо качване и изтегляне скорости, но технологията, използвана за предаване на данни с интернет доставчика, или доставчик на Интернет услуги, е напълно различен. Въпреки това, потенциалните клиенти трябва да гледат на фактори, като скорост, ограниченията за данни и мобилност, преди да вземат решение за това, което е най-подходящ за техните нужди преди покупката.Ще ви изброя няколко фактора за да ви стане ясно всичко което си e за кабелен и 3G интернет.

1).Технология
Кабелна връзка трансфери данни с ISP чрез същата цифров кабел, който се използва, за да гледате кабелна телевизия, но с помощта на специален тип модем известен като & ldquo;. & Rdquo кабелен модем; 3G връзки използват 3G сигнали за предаване на данни с ISP. 3G широколентов интернет могат да бъдат достъпни чрез използването на 3G телефони, смартфони и донгъли, които са малки видове модеми за размерите на USB флаш устройство, което може да се извърши без затруднение.

2). Скорост
Кабелни връзки предлагат скорости от само за 4 Mbps, или мегабита в секунда, за да по-висока от 20 Mbps. 3G широколентов предлага максимална скорост на изтегляне на 14,4 Mbps и скорост на качване на 5.8 Mbps. Посочените цифри могат да се различават значително в зависимост от всеки абонаментен пакет, предоставен от ISP. Въпреки това, всички кабелни връзки са теоретично много по-бързо от 3G широколентови връзки.

3). Граници на данни
Почти всички абонаментни 3G широколентов пакети са с граници, определени данни от доставчика на услуги, който брои не само за размера на данните, прехвърляни, но и за количеството данни, качени. Потребителите ще трябва да плащат повече, ако те надхвърлят ограничението от данни, които обикновено се таксува според размера на излишъка от данни, предавани. Кабелните връзки не разполагат с каквато и да е ограничение на данни, което ги прави идеални за сваляне и качване на големи обеми от данни.

4). Надеждност
3G широколентови връзки могат да забавят значително по-нататъшното сте далеч от 3G сигнал кула. Въпреки това, кабелни връзки не са засегнати, без значение колко далеч се намира от доставчика на Интернет услуги. Също така, 3G връзки могат да бъдат неблагоприятно засегнати по време на лоши метеорологични условия, където скоростта може да падне драстично, но скоростта на кабелна връзка няма да бъдат засегнати, освен ако не се случи нещо с кабела го използва за прехвърляне на данни.

5). Експерт прозрение
Кабелните връзки са идеални, ако имате нужда от надеждна интернет връзка без ограничения върху способността за изтегляне и качен на данни. 3G широколентови връзки са идеални, ако пътуват много, въпреки че скоростта може да се колебае, ако се отклоняват извън покритие зона 3G. Въпреки това, кабелни връзки обикновено са скъпи в сравнение с 3G връзки, докато границите на данни, наложени на последната може да бъде разочароващ на моменти.

Дано да съм ви бил полезен… 🙂

Ако смятате , че е така моля споделете нашата страница в Фейсбук или Твитер… Благодаря предварително… 🙂

Подобни публикации

  1. Какво можете да направите за да освободите място на вашия смартфон?
  2. Приложения които трябва да бъдат изтрити от телефона
  3. Apple iPhone 13 Характеристики, цена и дата на издаване
  4. Телефони Xiaomi, които ще получат актуализация за Android 12
  5. Телефони на Samsung, които ще получат актуализация за Android 12

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.