Как да играя PS3 и PS4 игри на компютър?ps4 na komputar

Как да играя PS3 и PS4 игри на компютър?

Искате да играете игри за PS3 и PS4 на компютър, но не знаете как? Можете да прибегнете до един от трите прости метода, които предлагаме на играчите! Търсите начини да играете игри за PS3 и PS4 на компютър? Благодарение на методите в списъка, който подготвихме, можете да играете видеоигри, играни на игрови конзоли PlayStation 3 и PlayStation 4 на компютър.

Някои от играчите, които имат игрова конзола на име PlayStation 3 или PlayStation 4, понякога искат да играят конзолни игри на компютъра. Има няколко метода, които позволяват това да стане. Ако искате да играете PS3/PS4 игри на компютър, можете да прегледате методите, изброени по-долу.

Методи за игра на PS3 и PS4 игри на компютър

 • Използване на приложението Remote Play
 • Използване на емулатор
 • Използване на PlayStation Plus Premium

Можете да използвате един от горните методи, за да играете игри, които могат да се играят само на PlayStation 3 и PlayStation 4 на компютър. И така, как можем да използваме тези методи на практика? Нека разберем.

Метод 1: Използвайте приложението Remote Play

Нека разберем дали вашият компютър е съвместим с Remote Play, преди да преминем към стъпките, които трябва да следвате, за да играете PlayStation 4 игри на компютъра с първия метод. Преди да играете PlayStation игри на PC и Mac компютър, трябва да проверите дали изискванията по-долу са изпълнени.

Windows 8.1, Windows 10 (32-битова или 64-битова) и по-висока операционна система;

 • Имате Mac OS X Yosemite или по-нова операционна система,
 • Имайки необходимия брой DualShock 4s за контрол на играта,
 • Уверете се, че имате високоскоростна интернет връзка,
 • Уверете се, че имате поне 100 MB място за съхранение,
 • Имате 2 GB RAM или повече.

След като се уверите, че изискванията на приложението са изпълнени, можете да изтеглите Remote Play от сайта на PlayStation. Уверете се, че вашият софтуер за PS4 е най-новата версия, преди да изтеглите приложението на Sony.

Приложението, разработено от Sony, е разработено за работа с кабелни връзки. Ето защо трябва да включите PS4 контролера към вашия компютър. След като изтеглите Remote Play на вашия компютър, можете да започнете инсталационния процес.

След като инсталирате програмата Remote Play на вашия компютър, вижте страницата с настройки на вашата конзола PlayStation 4. Влезте в категорията „Настройки за връзка за отдалечено възпроизвеждане“ на страницата, която се отваря, и проверете опцията „Активиране на отдалечено възпроизвеждане“.

Отворете програмата и изпълнете процеса на свързване. След като осигурите връзката, можете да продължите към фазата на игра. Тъй като имате възможност да използвате DualShock 4 , разработен за PS4 на компютъра, можете да играете игри на компютъра с контролера PlayStation 4.

Метод 2: Използвайте емулатор

Последният метод, който може да се използва от тези, които искат да играят игри на PlayStation 3 и PlayStation 4 на компютъра, а не на игровата конзола, е да използват емулатори. Благодарение на емулаторите, специално разработени за операционни системи Windows и Mac, можете да продължите да играете видео игри на PlayStation на вашия компютър с голяма лекота.

Ако искате да използвате PS3 игри като емулатор за игра на компютър, можете да изтеглите ESX PS3 Emulator . Операционна система Windows 7 и по-нова версия изисква 1 GB RAM за 32-битови компютри и 2 GB RAM за 64-битови компютри.

Като потребител на Windows и Mac, освен ESX PS3 емулатор, можете също да използвате RPCS3 PS3 емулатор или PPSSPP PS3 емулатор, за да играете игри на PlayStation 3. PCSX4 PS4 Emulator е емулатор, който позволява на геймърите, използващи операционни системи Windows 10 и MacOS, да играят PS4 игри на компютър.

Потребителите на Windows трябва да имат 64-битова операционна система Windows 7, 8.1 или 10, за да стартират емулатора PCSX4 PS4, а потребителите на MacOS трябва да имат MacOS 10.13. За да стартирате емулатора, компютърът трябва да има .net framework 3.5, VC++2015 и DirectX 11.1.

Метод 3: Използване на PlayStation Plus Premium

PlayStation Now (PS Now), едно от официалните приложения на Sony, беше представено за първи път през 2014 г., но беше включено в абонаментния план за PlayStation Plus Premium през последните години. Предлагайки различни предимства на играчите, PlayStation Plus предлагаше един абонаментен план на първо място, но след това беше разделен на различни планове.

Абонаментът за PlayStation Plus Premium не е наличен в Турция. У нас има три различни опции за абонамент, а именно PlayStation Plus Essential, Extra и Deluxe. Поради тази причина не можете да се абонирате за план Premium с акаунта си в PlayStation и следователно не можете да използвате новата функция PS Now. Не е известно кога премиум абонаментният план ще пристигне в България.

Подобни публикации

 1. Кога ще бъде пусната Assassin’s Creed Hexe?
 2. Трейлър на GTA 6, адаптиран към реалния живот!
 3. Добри новини за тези, които изпитват проблеми с производителността в Cyberpunk 2077
 4. Ново видео с геймплей дойде от Bodycam, което ви кара да се съмнявате!
 5. Нови опции за абонамент идват в Ubisoft+!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.