Как да изтрия хронологията на търсенето в Opera?kak da iztria hronologiata na tarseneto v opera

Как да изтрия хронологията на търсенето в Opera?

В Opera, един от най-популярните интернет браузъри в света, потребителите могат да изтрият хронологията на своите търсения, ако желаят. И така, как да изтриете хронологията на търсенето в Opera? Ето подробностите! По отношение на функционалност и използваемост Opera е сред доказалите се интернет браузъри. Това е интернет браузър, който придоби популярност в целия свят поради многото си функции, особено скоростта си. Този браузър може да се използва без изтегляне на VPN плъгин.

Благодарение на неговата VPN функция можете безопасно да получите достъп до всички сайтове, които искате. Записват се всички уеб сайтове, достъпени в интернет браузъра Opera, който се отличава със своята полезност. Можете да видите записани сайтове от минали доклади. Както при всички интернет браузъри, можете лесно да изтриете хронологията на търсенето в Opera.

Изтриване на хронологията на търсенето в Opera

Изтриването на хронологията на търсенето в Opera може да се извърши от мобилно устройство и компютър. Въпреки това, преди да изтриете историята през браузъра, е необходимо да знаете някои термини. Можем да изброим тези термини, както следва;

Кеш; Те създават малки файлове в браузъра, така че уебсайтовете да могат да се зареждат по-бързо. По този начин посетеният преди това сайт се зарежда по-бързо.
История на търсенията; Той записва имената на посетените уебсайтове и прегледаните страници. Създава се списък със записаната информация. Списъкът расте, докато човек сърфира в интернет.
Бисквитки; Те са малки текстови файлове, които контролират какво интересува потребителя.

Историята на търсенето в Opera може лесно да бъде изтрита както от мобилни устройства, така и от компютри. За да изтриете хронологията на търсенето и на двете устройства, трябва да следвате някои стъпки.opera iztrivane na hronologia

1. Изтрийте хронологията на Opera от телефона

За да изтриете хронологията на Opera от телефона, трябва да следвате тези стъпки;

  • Първо се отваря приложението Opera.
  • Като докоснете иконата на Opera, следвайте стъпките „Настройки = > Поверителност“.
  • Кликнете върху бутона „Изтриване на хронологията“.
  • Изтриването е потвърдено.

2. Изтрийте хронологията на Opera на компютъра

Хронологията на Opera може да бъде изтрита от компютъра по два лесни начина. Опциите са както следва;
Изтриване на историята на сърфиране с три реда в горния десен ъгъл

История на сърфиране в Opera; Това може да стане, като щракнете върху трите реда, разположени един под друг в горния десен ъгъл. Историята се изтрива чрез превъртане до дъното и натискане на бутона „изчистване на данните за сърфирането“. В същото време, когато фразата „opera://settings/clearBrowserData“ бъде въведена в лентата за търсене, процесът на изтриване се извършва, като отидете в историята на търсенията.
Изтриване на хронологията на Opera с лявата странична лента

След като инсталирате операта, вляво има лента, където можете бързо да получите достъп до много точки. На пръчката има символ, който показва миналото. Кликнете върху тази икона и намерете бутона за изтриване на хронологията на сърфирането в горната част. Можете лесно да изтриете историята на търсенията чрез този бутон.

Ако все още не използвате Opera и искате да научите всички предимства на интернет браузъра, можете да прочетете и нашата статия, озаглавена 12 причини да преминете към браузъра Opera.

Подобни публикации

  1. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?
  2. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
  3. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
  4. Как се прави скрийншот на лаптоп?
  5. Телеграм не изпраща смс код? Проблем и Решение в лесни стъпки

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.