12 причини да преминете към браузъра Opera12 prichini za da izpolzvate opera

12 причини да преминете към браузъра Opera

Какви са причините да преминете към Opera, която успява да запази популярността си от години? В това ръководство обяснихме важните предимства на уеб браузъра. Днес има много уеб браузъри. Сред тях Opera се откроява с разнообразните си предимства и интерфейс. И така, какви са причините да преминете към Opera, един от най-популярните браузъри? В това ръководство ще изброим предимствата на тази услуга. Opera, един от съвременните популярни браузъри, е предпочитан от милиони хора по света. Opera, която е една от първите услуги, които идват на ум, когато става дума за безплатни интернет браузъри , предлага някои важни функции, които извеждат потребителското изживяване на следващото ниво.

Причини да преминете към браузъра Opera

 • Ниско потребление на ресурси
 • Вграден рекламен блокер
 • Енергоспестяващ режим
 • Вграден VPN
 • Поддръжка на разширения за Chrome
 • Опера Турбо
 • Функция за бързо търсене
 • Раздел новини
 • Видеоклипове с възможност за плъзгане
 • Персонализируеми клавишни комбинации
 • Лесен достъп до някои услуги
 • Инструмент за изкуствен интелект

Ниско използване на ресурси

Можем да кажем, че една от най-добрите причини да изберете браузъра Opera е ниското потребление на ресурси. Особено след като Google Chrome консумира прекомерно RAM, Opera е сред най-добрите браузъри за избор. Opera, която може да се опише като щадяща ресурсите, не уморява вашето устройство.

Вграден рекламен блокер

Обслужвайки потребителите със собствен рекламен блокер, Opera блокира реклами и отваря уебсайтове по-бързо с до 90 процента. За да активирате тази услуга, която е една от най-мощните функции на Opera, е достатъчно да следвате Settings => Basic.

Режим за пестене на енергия

Режимът за пестене на енергия, вграден в популярния уеб браузър, помага да се увеличи живота на батерията на лаптопите. Така се постига повече време за използване. С функцията за пестене на енергия от батерията неизползваните добавки се поставят на пауза, дейностите на фоновите раздели се спират и се осигурява по-малко взаимодействие.

Прочети Още: Как да изтрия хронологията на търсенето в Opera?

Вграден VPN

За потребителите се предлага и VPN услуга. С VPN, който се активира с едно кликване, можете да сърфирате в интернет бързо и безопасно, без да се налага да инсталирате друга програма. За да активирате функцията, трябва да следвате Настройки => Поверителност и сигурност => VPN и да активирате VPN. След като направите тази настройка, можете да сърфирате в интернет свободно.

Поддръжка на разширения за Chrome

Може да се каже, че добавките на Opera са доста малко в сравнение с Google Chrome. Когато обаче става въпрос за Opera, няма място за притеснение. Тъй като Opera използва инфраструктурата на Chromium, е възможно да използвате всички добавки, които работят в Chrome, в Opera.

Опера Турбо

„Opera Turbo“, една от функциите, които правят Opera привлекателна, ви позволява да сърфирате в интернет по-бързо и да използвате по-малко данни. По този начин могат да се спестят както интернет квота, така и време. Функцията може да се активира от раздела на менюто горе вляво.

Функция за бързо набиране

Opera също прави работата на потребителите много по-лесна, като предлага бързо търсене и достъп. Можете да стигнете до сайта, до който искате да получите достъп, по-бързо с раздела за търсене на началната страница и често използваните сайтове точно отдолу.

Раздел Новини

Opera, която отдава голямо значение на потребителското изживяване, също включва раздел за новини на началната страница. Opera, която показва новини на избрания език и категория на своите потребители, също е много полезна с тази услуга. За да видите постоянно обновяващите се новини е достатъчно да кликнете върху опцията „Новини“ в горното ляво меню.

Видеоклипове с възможност за плъзгане

Една от функционалните и ефективни функции на Opera е функцията за видеоклипове, които могат да се плъзгат между страниците. С тази функция можете да превърнете видеоклипа, който гледате в YouTube или друг сайт, в изскачащ прозорец и да го плъзгате между разделите. По този начин можете да вършите друга работа, вместо да стоите на страницата, докато гледате видео.

Персонализируеми клавишни комбинации

Opera също така позволява на потребителите да персонализират своите клавишни комбинации. Ако не харесвате преките пътища, можете да получите достъп до опцията „Конфигуриране на преки пътища“, като следвате стъпките Настройки => Браузър => Преки пътища и направете корекции, както желаете.

Лесен достъп до някои услуги

В лявата част на уеб браузъра има раздел, който поддържа своята популярност и постига голям успех от години. Различни услуги, включително WhatsApp, Instagram и X (бивш Twitter) могат да бъдат лесно достъпни чрез този раздел.

Инструмент за изкуствен интелект

Opera предлага поддържан от изкуствен интелект инструмент, наречен Aria. Този инструмент, интегриран в уеб браузъра, предоставя информация по различни теми. Предоставяйки изчерпателни отговори за много кратко време, инструментът значително влияе положително на потребителското изживяване. В това ръководство ще отговорим на въпроса защо трябва да се използва браузърът Opera. И така, кой е най-успешният уеб браузър според вас? Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Функция, подобна на Telegram, идва отново в каналите на WhatsApp
 2. Специална защита за непълнолетни потребители от Instagram
 3. Функцията, която всеки иска, стигна до Discord
 4. WhatsApp функция, наречена предложени контакти, за потребители на Android и iOS
 5. WhatsApp ще помогне на потребителите да спестят време

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.