Как да отворя в безопасен режим в Windows 10?bezopasen rejim v windows 10

Въпреки пускането на Windows 11, броят на потребителите на Windows 10 също е доста висок. И така, как да отворите безопасен режим на Windows 10?

Microsoft предложи опцията за безплатно инсталиране на Windows 10 на тези , които преди това са закупили Windows 7 или 8 . Като такъв, броят на потребителите на Windows 10 нарасна като лавина. Въпреки че Windows 11 излиза днес, потребителите на Windows 10 също са доста. Една от най-често срещаните грешки във версията на Windows 10 беше, че поради проблем при инсталирането на Windows 10, инсталацията беше прекъсната и направи компютъра невъзможен за стартиране. По-долу ще обясним решението за тези, които се сблъскват с тази ситуация.

Какво е безопасен режим на Windows 10?

Безопасният режим, известен преди като „неуспешен режим на защита“ , се отнася до стартиране на Windows, което ни позволява да не стартираме операционната система с основни драйвери и стандартна конфигурация на Microsoft и предотвратява инсталирането на драйвери и програми на трети страни. Ако нещо създава проблеми на нашия компютър благодарение на Safe Mode – например; Програма, която се изпълнява при стартиране на Windows – програмата може да бъде премахната без форматиране и прави компютъра да работи по-точно. 

Когато стартирате компютъра си по традиционния начин, Windows стартира всички програми, които са конфигурирани да се изпълняват при стартиране. Това включва услугите на Windows и голям брой драйвери за хардуера на вашия компютър. Въпреки това, понякога някои от тези програми или драйвери могат да причинят грешка, която предотвратява фазата на стартиране. Това е мястото, където стартирането на Windows в безопасен режим е предназначено да коригира проблеми, когато всичко се обърка.

Какво прави безопасен режим на Windows 10?

Безопасният режим на Windows стартира вашия компютър, като използва само компонентите, необходими за функционирането му. Освен това, тъй като се използват само видео драйвери, екранът ще се появи с по-ниска разделителна способност и няма да зареди останалите ви хардуерни драйвери.

Прочети Още: Какво е YouTube Premium? Характеристики и цена

Ако имате злонамерен софтуер или драйвери, които пречат на компютъра ви да работи, безопасният режим помага да ги поправите, защото не ги използвате. Следователно можете по-лесно да отстраните всички проблеми, които може да срещнете с безопасен режим.

Как да отворя безопасен режим на Windows 10?

 • На първо място, имате нужда от стартиращ USB или DVD с инсталационната директория на Windows 10 в него. 
 • След тази стъпка ще поставите инсталационния носител на Windows 10 в компютъра и ще стартирате компютъра си от там.
 • След като стартирате компютъра си от тук, ще се появи екранът за избор на език.
 • От този екран ще изберете опцията, която ви подхожда и натиснете следващия бутон.
 • Когато преминете през това меню, сега ще стигнете до страницата за инсталиране на Windows 10.
 • Преди да натиснете големия бутон за инсталиране в средата, ще натиснете бутона Repair your computer в долния ляв ъгъл, който вероятно никога не сте забелязали преди  .
 • След това ще се появят опции за възстановяване.
 • Това са опциите, които обикновено се предлагат в Windows 8, 8.1 и 10. С други думи, ако можете да стартирате компютъра си, ще получите достъп до опции като безопасен режим през този панел.
 • От тук избирате опцията Отстраняване на неизправности .
 • От тук ще видите две опции. От тези опции горната е опцията, която ще ви позволи да настроите компютъра си от нулата , а втората отива към опциите, необходими за по-опитни потребители, като безопасен режим, команден ред и потвърдено зареждане .

Подобни публикации

 1. Sony представя ZV-1 II, нова Vlog камера с впечатляващи функции
 2. Дизайн на iPhone 16 Ultra
 3. Функцията за спешни случаи на iPhone 14 продължава да спасява животи
 4. Как да използвам GIF в Instagram?
 5. Как да изчистите кеша на iPhone и iPad?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.