Как да предотвратим срив на съобщение (код) от iPhone? (2020)

iphone 2020 sriv aktualizatsia

Не чакайте актуализация на iOS! Как да блокирам съобщение (код) от сривове на iPhone? ние казваме.Съобщението за срив на iPhone стана по-опасно през 2020 г. Вашият iPhone може да се срине с един SMS; Освен това няма значение дали ще отворите съобщението или не! Apple не предлага начин за блокиране на съобщения от сривове на iPhone, той се опитва да реши проблема с актуализации. Кодовете, които разбиват iPhone обаче, се добавят всеки ден. Как да предотвратите съобщение (код) за срив на iPhone, което кара iPhone да замръзне, да спре да работи? ние казваме.

Не прекратяват съобщения от сривове на iPhone!

Съобщението, което разби iPhone, също е през 2020 г. Новото „смъртоносно“ текстово съобщение включва емотикони с италиански флаг и символи на езика Синдхи. Вашият iPhone става неизползваем веднага щом получите това съобщение. Виждали сме и други бомби с текстови съобщения, но тази нова е още по-вредна; защото вашият iPhone може да се срине, без да прави нищо. Трябваше да отворите приложението, откъдето сте получили съобщението от подобни уязвимости, открити по-рано (за щастие беше неравномерно) Този път приложението работи дори ако не е отворено, достатъчно е някой да ви изпрати злонамерено текстово съобщение. Телефонът ви се срива, без да сте осъзнали.

Тази уязвимост е отстранена в новата бета версия на iOS, но потребителите обикновено предпочитат да използват окончателната версия, тъй като бета версиите не се препоръчват за ежедневна употреба. Ако сте сред тези потребители, препоръчваме ви да вземете предпазните мерки, докато Apple пусне актуализацията.

Блокиране на съобщения от сривове на iPhone

Беше установено, че уязвимостта се задейства от функцията за визуализация на съобщението на iPhone . Прегледът, който виждате на екрана, когато съобщението е получено, съдържа текстовото съобщение и среща фатална грешка, тъй като iOS не може да изобрази символите правилно. Следователно, предотвратяването на вашия iPhone да не може да прочете странната комбинация от символи, т.е. деактивирането на визуализациите на съобщенията, ще реши проблема.

Разрешете известия, но деактивирайте визуализациите на съобщенията на вашия iPhone . Трябва да направите тази настройка за приложения за съобщения като iMessage (Messages), WhatsApp, Facebook Messenger, както и за всички приложения, които предлагат опции за предварителен преглед като приложението Mail. Сривът може да бъде предизвикан от почти всяко приложение, което може да визуализира съобщението, съдържащо смъртоносните символи.

За да деактивирате визуализацията на съобщения в WhatsApp: Отворете WhatsApp, изключете Settings – Notifications – Show Preview. След тази промяна WhatsApp продължава да изпраща известия, когато получавате съобщения, но не можете да четете съобщенията, без да отворите приложението.

Не пропускайте актуализациите на iPhone

Това разбира се е временно решение. Apple е просто решение, което можете да приложите, за да избегнете тези и подобни съобщения, които ще разбият вашия iPhone, докато чакат, докато актуализацията на софтуера бъде подготвена и доставена.

Подобни публикации

  1. Как да отмените абонамента за Netflix?
  2. Как мога да сменя потребителското си име в Twitch?
  3. Какво е ERP? Какво прави?
  4. Как да прехвърля WhatsApp от Android на iPhone 14?
  5. Как да зададете местоположение? Споделяне на местоположение в WhatsApp и Messenger

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.