Открит е нов зловреден софтуер в социалните медии 2023nov zlovreden softuer v socialnite medii

Гледайте акаунтите си в социалните медии: Открит е нов зловреден софтуер!

Нов зловреден софтуер, който се разпространява напоследък, е насочен към вашите акаунти в социалните медии. Ето подробностите! Особено напоследък броят на зловреден софтуер се увеличи и хората могат да загубят важни акаунти като социални медии и банкови сметки. Според TechRadar, нов злонамерен софтуер отвлича акаунтите на хората в социалните медии, краде информация за вход и копае криптовалути, използвайки устройствата на хората.

Информацията идва от изследователи от Advanced Threat Control Team (ATC) на Bitdefender, които са открили нов тип зловреден софтуер, наречен S1deload Stealer. Злонамереният софтуер се опитва да избегне откриването от антивирусни програми, като използва странично зареждане на DLL. Съобщава се, че този зловреден софтуер има достъп до акаунтите на стотици потребители през втората половина на 2022 г.

Dávid Ács , изследовател в Bitdefender , отбеляза, че продуктите на Bitdefender са открили повече от 600 уникални потребители, заразени с този зловреден софтуер между юли и декември 2022 г.

Внимавайте да не изтегляте или отваряте файлове от опасни места

Казаният нов зловреден софтуер трябва да бъде изтеглен и стартиран от самите жертви. Когато жертвите изтеглят и отварят този софтуер, за който се твърди, че е скрит в архиви (.zip файлове), за които се твърди, че съдържат съдържание за възрастни, те не могат да намерят това, което търсят и всички акаунти на устройствата им биват хакнати.

Не само, че може да отвлече вашите акаунти в социалните медии, този зловреден софтуер може да изтегли, инсталира и стартира копач на криптовалута на вашето устройство.

За да защитите устройствата си от този зловреден софтуер, който се разпространява напоследък, внимавайте да не изтегляте или отваряте файлове от места, за които не сте сигурни, че са безопасни.

Подобни публикации

  1. Какъв е ключът към безопасността в дигиталната ера?
  2. Lockly Smart Lock: Характеристики и цена на заключване на врати със сканиране на лица
  3. Ограничаване на Социалните Медии за Младежи в Англия: Нови Регулации на Хоризонта
  4. Най-използваните пароли в света
  5. Google вече ще ви предупреждава, ако данните ви се откраднат! Как?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.