Измами с изкуствен интелект: Как можете да внимавате?izkustven intelekt izmam

Измами с изкуствен интелект: Как можете да внимавате? (Ексклузивна новина)

Рекламите с изкуствен интелект в социалните медии съдържат измама! Прегледахме рекламите вместо вас. Изкуственият интелект се превърна в тема номер едно в дневния ред на технологиите. Както във всяка популярна тема, измамниците не се колебаят да хванат потребителите в капана на изкуствения интелект. Наскоро споменахме, че в Google Ads циркулират заразени реклами с изкуствен интелект.

Какво е изкуствен интелект? Как работи? Какво прави?

Този път във Facebook реклами се появиха заразени реклами с изкуствен интелект. Съставихме реклами за вас! Не кликайте върху тези реклами!
Сред рекламите във Facebook попаднахме на две реклами на страници, имитиращи изкуствения интелект на Google Bard и OpenAI изкуствения интелект ChatGPT. Когато разгледахме страниците, видяхме, че те се представят като официални акаунти в социалните медии и насочват потребителите към връзка.

На тези професионално подготвени страници потребителите се насочват към страниците, създадени в Google Sites. Виждането на разширението „sites.google.com“ в името на домейна може да вдъхне увереност на потребителите. В действителност обаче не е така.

Сайтове Google е известен като безплатна услуга от Google, където уеб страница може да бъде проектирана с лекота. Тоест страниците нямат връзка с Google. Когато посещаваме страниците, се натъкваме на дизайн, който показва „инструмент“ за използване на изкуствен интелект за рекламодатели и води до връзка за изтегляне. Ние цензурирахме връзките, за да защитим нашите читатели.

Както можете да си представите, тези файлове съдържат зловреден софтуер. Когато го тестваме на собствения си компютър, Kaspersky antivirus потвърждава подозренията ни, казвайки, че не трябва да изтегляме файла.

Някои от нещата, които срещаме, когато влезем в страницата, сигнализират за съмнение за измама. Например името ChatGPT се използва за чатбота, докато GPT-4 се използва за езиковия модел, на който е изграден чатботът. С други думи, екипът на OpenAI няма проект, наречен ChatGPT4. Докато ботът за чат на име ChatGPT използва GPT-3.5, платената версия, използваща езиковия модел GPT-4, се нарича ChatGPT Plus.

Почти всичко, свързано с изкуствения интелект, в момента се прави на уебсайтове. Така че сайтовете, които ви казват да изтеглите файлове за инструмент, свързан с AI, вероятно са измамни сайтове, които съдържат зловреден софтуер. Поради тази причина ви препоръчваме да отидете директно на OpenAI или собствените сайтове на Google, когато изследвате изкуствения интелект.

Можете да посетите официалния сайт за Bard, като щракнете тук , и можете да използвате чатбота ChatGPT на OpenAI, като щракнете тук . Продължавайте да следите Tamindir, за да получавате надеждна и актуална информация за изкуствения интелект!

Подобни публикации

  1. Добри новини за нови функции на Windows за стари компютри!
  2. Илон Мъск иска да създаде супер компютър
  3. Ново разширение на Google Gemini е в YouTube Music
  4. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  5. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.