Как се заключват приложенията в Windows 10?windows 10 , razdelen ekran, dve chasti

Как да поправите заключването на приложението Windows 10?

Коя програма трябва да използвам за заключване на приложения на Windows 10? Ето списък със софтуер, който ви позволява да криптирате приложения на вашия компютър!

Как да заключите приложението Windows 10?

Има различни програми за извършване на този процес. В тази статия ще научите как да извършвате криптиране на приложения на вашия компютър.С развитието на технологиите компютрите станаха много разпространени. С широкото използване на компютрите, които постигнаха значителен напредък по отношение на проблемите с хардуера и софтуера, сигурността на данните също стана от голямо значение.

Разгледай Още: 5 полезни програми за увеличаване на звука на компютъра (Windows 10)

Ако вашите приятели или семейство са склонни да използват вашия компютър от време на време, запазването на вашите лични приложения и важен софтуер заключени е важна подробност и необходимост. В този момент може да се чудите как да направите криптиране на приложения.

Какво представляват програмите за заключване на приложения на Windows 10?

1. Пазител на папки
2. AppLocker

1. Как да заключите приложението с Folder Guard?

 • Отворете програмата.
 • Въведете парола, за да заключите приложения или файлове.
 • Изберете папката, която искате да заключите.

Можете да използвате програмата, наречена Folder Guard, за криптиране на приложения на вашия компютър с операционна система Windows 10. Можете да изтеглите приложението на вашето устройство чрез връзката по-долу и веднага да започнете инсталационния процес.

Когато отворите програмата за първи път, ще се появи екран с молба да въведете парола за заключване на файлове и приложения. Можете също да добавите съвет и имейл за възстановяване, в случай че забравите паролата.

След това ще трябва да изберете папката, която да защитите. Тук трябва да изберете папката, в която е инсталирано приложението или софтуера, който искате да заключите. Софтуерът обикновено се инсталира в папки C:/ Program Files или C:/ Program Files (x86). Ако искате да шифровате всички приложения или софтуер, можете директно да изберете тази папка.

След тези стъпки папката и следователно софтуерът ще бъдат заключени. По този начин, когато се опитате да получите достъп до приложението, ще бъдете посрещнати с екран, който няма съответните разрешения и ви моли да въведете парола.

2. Как да шифровате приложение с AppLocker?

 • Стартирайте Local Security Policy като администратор.
 • Отидете на Изпълними правила под AppLocker.
 • Щракнете с десния бутон върху Създаване на правила по подразбиране.
 • Щракнете върху Създаване на нови правила.
 • Задайте разрешения.
 • Идентифицирайте файловете.
 • Натиснете OK.

Потребителите на Windows 10 Enterprise и Windows 10 Education могат да криптират конкретна група приложения на устройството с приложението AppLocker в системата. На този етап можем да кажем, че стъпките са доста прости.

AppLocker е основно просто и полезно приложение, което позволява да се предотврати стартирането на приложение от нежелани потребители.

Типовете файлове, които могат да бъдат заключени с AppLocker, са както следва:

 • Изпълними файлове като .exe и .com.
 • Инсталационни файлове като .mst и .msi
 • Изпълними файлове като .bat и .js.
 • dll файлове.
 • Пакетирани инсталатори на приложения като .appx

С всички тези стъпки можете лесно да шифровате приложения, софтуер или папки в операционната система, които не искате да бъдат разглеждани от други хора. И така, какво мислите за това ръководство, което създадохме?

Работили ли са ви процедурите в ръководството за шифроване на приложения на Windows 10 и срещнали ли сте проблеми или грешки? Не забравяйте да споделите вашите виждания и опит по темата, заедно с вашите препоръки, ако има такива, в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Как се прави регистрация в сайта на Sinsay?
 2. Как да блокирам сайт с Google Chrome?
 3. Как да поправим визуални проблеми във видеоклипове на Windows 11?
 4. Как да намерите изгубен молив на Apple?
 5. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.