Какви са ползите от маркетинга на социалните медии за бизнеса?

socialen marketing biznes

В тази статия ще видите важни ползи от социалните медии като увеличаване на информираността за марката, увеличаване на трафика на уебсайта, промотиране на продукти и услуги. Ето предимствата на маркетинга в социалните медии, които бизнесът трябва да знае!

Значителна част от бизнеса все още не е признала ползите от маркетинга на социалните медии за бизнеса. Всъщност 50% от малките предприятия изостават от използването на социални медии, за да обявят бизнеса си пред целевата аудитория и да спечелят повече клиенти от настоящите си клиенти. Още по-притеснително е, че 25% от бизнеса не планират да използват социалните медии в бъдеще.

Компаниите, които осъзнават предимствата на социалните медии, се чувстват нетърпеливи да започнат да използват социални медии . Ако сте бизнес, който все още не е наясно с предимствата на социалните медии и следователно не се възползва от социалните медии, трябва да научите как маркетингът на социалните медии облагодетелства вашия бизнес.

В тази статия ще видите важни ползи от социалните медии като увеличаване на информираността за марката, увеличаване на трафика на уебсайта, промотиране на продукти и услуги. Ето предимствата на маркетинга в социалните медии, които бизнесът трябва да знае !

1. Социалните медии увеличават информираността за марката

Повишаването на информираността за марката е сред най-важните маркетингови цели на всички бизнеси. Най-голямата причина за това е, че по-голямата част от потребителите са склонни да купуват от познати от тях марки. Социалните медии са една от най-големите марки оръжия, които могат да използват за повишаване на информираността за марката .

Социалните медии имат предимство пред традиционните медии. Благодарение на социалните медии, вашата марка може да се появи пред хората много по-бързо.

2. Страхотно място за информиране на клиентите в социалните медии

Социалните медии са един от най-лесните начини за информиране на клиентите за вашите нови продукти или последните събития. Когато вашият бизнес има нов продукт, можете да развълнувате хората, като го обявите.

3. Предлага множество инструменти за увеличаване на достъпа до социални медии

Hashtag е мощен инструмент, който помага на хора с подобно мислене да се свързват помежду си. Това е известно като прост начин за значително увеличаване на достъпа. Използването на hashtag е безплатно. Публикациите, съдържащи един или два хештега, са с 55% по-голяма вероятност да бъдат открити .

4. Social Media улеснява комуникацията с клиентите

Във Фейсбук има повече от 620 милиона групи. Вашата целева аудитория може да бъде в няколко от тези групи. Намирането и присъединяването към тези групи може да ви помогне да насочите аудиторията си.

Можете също да следите хора, които споделят публикации за вашата индустрия. Ако харесат вашите акции, те могат да ви последват. Това е много важно, тъй като 72% от клиентите са по-склонни да закупят продукт от бизнеса, който следват.

5. Социалните медии предлагат различни начини за популяризиране на съдържание

Социалните медии са чудесно място за популяризиране на съдържание и продукти. Креативността е най-важното нещо, което трябва да имате предвид, когато споделяте нещо. Да бъдеш креативен е ефективен начин за насърчаване на неща за хора, без съдържание на вашето същество разглежда като реклама.

6. Социални медии, най-лесният начин за създаване на вирусно съдържание

Социалните медии имат голямо влияние върху вирализацията на рекламите. Най-добрата част от вирусни реклами е, че можете да привлечете вниманието с малко усилия. Смисълът, който трябва да знаете тук, е да не принуждавате рекламата да стане вирусна.

7. Социалните медии предимно безплатни за използване

Безплатно е да създадете акаунт в някои платформи за социални медии и да споделяте съдържание след създаването на акаунта. Това може да е достатъчно за някои потребители на социални медии, но ако искате вашето съдържание да получи повече взаимодействия, можете да платите определено количество промоция на съдържание.

Възможно е да популяризирате бизнеса си във Facebook, като заплатите определена такса. Възможно е да стесните целевата си аудитория колкото искате в секцията с опции на рекламите, дадени на Facebook . Това означава, че ще създавате реклами само за хора, които се интересуват от вашите продукти.

8. Трафик на последните публикации във вашия блог за социални медии

Маркетингът на социалните медии може да ви помогне да насочите клиентите към вашия уебсайт. Малко вероятно е целият трафик към вашия уебсайт да идва от търсачките, можете да привлечете повече посетители към вашия уеб сайт, използвайки платформи за социални медии .

9. Социалните медии могат да ви помогнат да изградите лоялност на клиентите

Клиентите следват марките, които обичат и взаимодействат с марките, които обичат. Ако клиентите ви следват, има по-голяма вероятност да ви превъзхождат конкурентите си. Лоялните клиенти също ще ви помогнат да увеличите трафика на вашия уебсайт.

Предоставянето на промоционални кодове на вашите последователи в социалните медии, задаването на въпроси, на които вашата аудитория може да отговори, може да ви помогне да изградите лоялност на клиентите.

Подобни публикации

  1. Идва ограничение на историите в Instagram
  2. Методи за кражба на акаунт в Instagram: Внимавайте!
  3. Новото видео на НАСА показва как черна дупка е погълнала звезда
  4. Първи поглед към функцията за редактиране на туит в Twitter
  5. Какво е YouTube Premium? Характеристики и цена

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.