Какво да направите, когато научите, че името на домейна принадлежи на някой друг?

domain imena

Първата стъпка за създаване на вашия сайт за мечти е да изберете име на домейн. След като изберете името на домейна, всичко, което трябва да направите, е да намерите подходяща хостинг услуга, която да отговаря на вашите планове . Въпреки това, избора на перфектната името на домейна може да бъде много дълъг процес за вас.

Прекарали сте много време в мозъчна атака, за да намерите домейни . Използвахте инструменти за предложения за домейни и най-накрая намерихте идеалното име на домейн. След като открихте това име на домейн, използвахте инструмента за заявка на домейн, за да разберете дали принадлежи на някого и установихте, че името на вашия домейн вече е собственост.

Този път не трябва да е краят. Просто ви е необходим инструмент, който да ви уведоми кой притежава името на домейна. Трябва да разберете кой е собственикът на името на домейна, което искате, и да се свържете с него, за да разберете дали лицето е готово да продаде името на домейна. Може да се наложи да платите повече, отколкото таксувате при закупуване на ново име на домейн, но определено си заслужава, ако искате да получите това перфектно име на домейн .

Много от имената на домейни, които в момента са собственост в интернет, не се използват, собствениците на домейни очакват само да намерят подходящ купувач. Ако сте намерили собствено име на домейн и уебсайтът не е в експлоатация, имате солиден шанс да закупите името на домейна. В някои случаи е възможно закупуването на уебсайта, дори ако той се използва.

Собственикът на името на домейна може да се е съсредоточил върху друг проект и уебсайтът, използващ това име на домейн, не е актуализиран от известно време. В този случай трябва да очаквате да платите по-висока такса домейн, но ако трафикът на уебсайта не е добър, той може да е по-нисък.

Как да притежавате домейн?

Намирането на информацията на собственика на домейна не е толкова трудно. Инструментът за заявка за домейн се използва за установяване на собственика на име на домейн . Когато някой купува име на домейн, тяхната информация за контакт също може да бъде прегледана в този инструмент за заявки за домейни.

За да зададете име на домейн, първо трябва да отидете на инструмента за заявка за домейн . Въведете името на домейна, което искате да запитате, в полето, което казва „Въведете домейн“ и щракнете върху бутона „Търсене“ .

В някои случаи информацията за собственика на името на домейна може да не се показва, тъй като собственикът на домейна не иска тяхната информация да се показва от трети страни. Ако собственикът на домейна не е предприел никакви действия, за да предотврати видимостта на тяхната информация, можете да разберете къде е регистрирал името на домейна, имейл адреса и телефонния номер на собственика на домейна, датата на изтичане на името на домейна и кога името на домейна е било регистрирано.

В случаите, когато информацията за собственика на домейна е скрита, най-добрият вариант е да разгледате секцията за комуникация на уебсайта.

Подобни публикации

  1. Идва нова актуализация за реакциите на емоджи WhatsApp
  2. Microsoft обявява серия от иновации, идващи в Windows 11 Store
  3. Идва ограничение на историите в Instagram
  4. Методи за кражба на акаунт в Instagram: Внимавайте!
  5. Новото видео на НАСА показва как черна дупка е погълнала звезда

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.