Какво е Android Studio и как да го използвате?kakvo e android studio

Какво е Android Studio и как да го използвате?

Запознайте се с интегрираната среда за разработка, която Google предлага безплатно за разработчиците на приложения. Ето как да използвате Android Studio! Android Studio, платформа, предназначена за тези, които искат да разработват софтуер на Android, се използва от 2013 г. Благодарение на функциите, които предлага в своя интерфейс, разработчиците на софтуер, които проектират ново приложение, могат лесно да реализират своите проекти.

И така, Какво точно е Android Studio? Как да използвам? Разглеждаме заедно отговорите на тези въпроси. Ето какво трябва да знаете за Android Studio!

Какво е Android Studio?

Можем да кажем, че това е IDE (интегрирана среда за разработка), която можем да определим като платформа за разработка на приложения, която можете да използвате безплатно. Платформата, разработена от Google, ви позволява бързо да разработвате желаните от вас приложения.

Можете лесно да разработвате приложения за Android, произхождащи от IntelliJ IDEA в Android Studio. Приложенията, които създавате с инструментите на тази платформа, могат да се използват на почти всички устройства с Android.

Може да работи интегрирано с облачните услуги на Google и App Engine, разработени за различни цели. Поддръжката на Java JDK е необходима, за да инсталирате тази платформа, която се поддържа от лиценза Apache, на вашето устройство. Така че, преди да започнете да използвате Android Studio, трябва да изтеглите Java приложението на вашето устройство.

Той предлага лесна употреба благодарение на своя интелигентен редактор на код и нова схема за ограничаване. Можете да намерите лента с инструменти, лента за навигация, прозорец на редактор, прозорец с инструменти, лента на състоянието, редактор на теми и инструменти за дизайн в неговия прост и полезен интерфейс.

Използвайки тези инструменти, можете бързо да прегледате създаденото от вас приложение благодарение на функцията му за незабавно стартиране. Можете да предоставите необходимите проверки, за да накарате вашия софтуер да работи по-ефективно, като се възползвате от вградените инструменти за тестване.

Как да инсталирам Android Studio?

 • Първо, трябва да изтеглите Android Studio на вашето устройство.
 • След като изтеглите този софтуер, можете да започнете инсталационния процес, като отворите инсталационния файл и щракнете върху „напред“.
 • След като определите мястото, където ще бъде инсталиран файлът, компонентите за инсталиране и настройките на стартовото меню, трябва да щракнете върху „инсталиране“.
 • След като инсталацията приключи, можете лесно да стартирате програмата.
 • Когато стартирате програмата, трябва да изберете опцията „без импортиране на настройки“ в прозореца, който се показва, и да щракнете върху „ОК“.
 • След като завършите съответните стъпки и изберете интерфейса, инсталационният процес е завършен успешно.

android studio kakvo e

Как да използвам Android Studio?

 1. След като стартирате приложението, започнете нов проект, като щракнете върху бутона „стартиране на нов проект за Android studio“.
 2. В прозореца, който се отваря, попълнете исканата информация според вашия проект.
 3. След като определите настройките на формуляра, можете да изберете целевото устройство.
 4. Ако желаете, можете да продължите, като първоначално запазите настройките по подразбиране.
 5. След като изберете шаблона, вашият проект ще бъде създаден.
 6. За да редактирате този проект, можете да проектирате вашия софтуер, както желаете, като използвате интерфейса с лентата с инструменти, лентата за навигация и прозорците за редактиране, споменати по-горе.

Нека също да посочим тук, че са необходими някои системни изисквания за използване на приложението. Можем да изброим тези системни изисквания, както следва:

 • 64-битов процесор Intel i5 или по-висок
 • Windows 8 и по-нова версия, macOS 10.13.3 и по-нова версия, операционна система Ubuntu 18.04 LTS и по-нова версия
 • Минимум 8 GB RAM
 • Минимум 4 GB свободно вътрешно дисково пространство
 • Разделителна способност на екрана 1280 x 800 и повече
 • JDK (комплект за разработка на Java)

Подобни публикации

 1. Как да деактивирам iMessage на iPhone и iPad?
 2. Как да излезете от Google акаунт на Android?
 3. Как да се откажа от Телеграм Премиум?
 4. Как да нулирате Instagram Explore?
 5. Как да нулирате PS4 и PS5 до фабричните настройки?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.