Какво е мощност на въртящия момент в автомобилите?vartyasht moment

Какво е мощност на въртящия момент в автомобилите? Как да изчислим?

Какъв е въртящият момент, който играе важна роля при движението на автомобилите и как се изчислява? Ето подробностите за мощността на въртящия момент, която е жизненоважна за автомобилите! Автомобилите, които заемат важно място в живота ни, имат много различни характеристики. Превозните средства се движат благодарение на тези характеристики, чието значение повечето от нас дори не знаят. Въртящият момент също играе активна роля при движението на автомобилите.

Благодарение на въртящия момент силата се изпраща от двигателя на автомобила към колелата. Благодарение на тази сила превозното средство се движи. Основният фактор, който подчертава концепциите за производителност и мощност в превозните средства, е мощността на въртящия момент. И така, какво прави въртящият момент и как се изчислява?

За какво се използва мощността на въртящия момент?

Високият въртящ момент е голямо предимство за собствениците на превозни средства. Можем да изброим тези предимства, както следва:

 • Намалява нуждата от смяна на скоростите.
 • По-лесно е да се спускаш с кола.
 • Става по-лесно да управлявате превозни средства, превозващи тежки товари, особено товарни превозни средства като камиони и камиони.
 • Повишава ефективността на шофиране на превозните средства.

Въртящият момент е броят на завъртанията на коляновия вал в двигателя на превозното средство за една минута. Високият или нисък въртящ момент влияе както на тяговата мощност, така и на скоростта на превозните средства.

Как да изчислим мощността на въртящия момент?

Необходимо е да се изчисли въртящият момент на двигателя при покупка и продажба на превозни средства . Можете да получите информация за работата на автомобила, като изчислите мощността на въртящия момент. Мощността на въртящия момент се изразява в нютон метри (Nm). Мощността на въртящия момент се показва в обороти в минута като характеристики на автомобила.

 1. За да се изчисли мощността на въртящия момент, мощността на двигателя се умножава по ъгловата скорост на въртящия момент на двигателя. Показва се като формула: P= T xw
 2. Ъгловата скорост на въртящия момент е два пъти честотата на двигателя, умножена по pi. Формулата му е: w=2 x pi xf.
 3. Мощността на двигателя на превозното средство е равна на напрежението, на което е изложен двигателят, умножено по тока, консумиран от двигателя. Можем да изразим формулата, както следва: P=V x I

Подходящ за SUV, камион, чип и т.н., обикновено се използва в пресечен терен. Въртящият момент на превозните средства, използвани в неравен терен, е много висок. Ако въртящият момент на нормална кола е 200 Nm, въртящият момент на SUV може да достигне 1500 Nm. В същото време превозните средства с дизелови двигатели с дълъг бутален вал имат по-висок въртящ момент в сравнение с бензиновите двигатели.

Подобни публикации

 1. Skoda интегрира гласовия асистент Laura с ChatGPT в своите автомобили!
 2. Apple обяви нов срок за представяне на своя автомобилен проект
 3. Електрическите превозни средства изпитват трудности през зимата!
 4. Honda направи разлика с новото си електрическо превозно средство
 5. Електрическа кола с мощност 1000 конски сили

You may also like...

1 Response

 1. Цонко каза:

  Е на това се казва професионална статия благодаря на екипа на сайта. Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.