Какво е Facebook Marketplace и как се използва?Facebook Marketplace

Какво е Facebook Marketplace и как се използва? В тази статия ще отговорим на любопитните въпроси относно функцията, предлагана от популярната платформа за социални медии.

Какво е Facebook Marketplace и как да го използвате е един от най-често задаваните въпроси от много хора. В тази статия ще отговорим на често задаваните въпроси относно функцията на платформата за социални медии, използвана от милиони хора по света.

За първи път стартира през февруари 2004 г., Facebook стана много популярен по целия свят за кратко време. Услугата за социални медии, която постигна голям успех, е популярна от много години.

Прочети Още: Нови функции идват в Google Assistant

Новодобавените функции играят важна роля за поддържането на популярността на платформата за социални медии. В ръководството, което подготвихме, обяснихме каква е функцията, която се използва широко от много хора през деня, и как се използва.

Какво е Facebook Marketplace?

С широкото използване на Интернет процентът на онлайн пазаруването се е увеличил значително. Вземайки това предвид, Facebook въведе функция, която улеснява живота на потребителите през последните години.

Marketplace позволява на потребителите да пазаруват чрез приложението за социални медии. Услугата, която прави транзакциите за покупка и продажба много лесни, ви позволява да преглеждате рекламите в близост до вашето местоположение.

Можете да публикувате обява в приложението за социални медии, за да продадете артикул или кола, която притежавате. Продуктът, който рекламирате, може да бъде нов или втора употреба. Няма ограничение по тази тема, но трябва да посочите дали продуктът е втора употреба или нов в рекламата.

Продуктът, който добавяте чрез популярното приложение за социални медии, се гледа от хора, близки до вашето местоположение. Хората, които искат да закупят продукта, се свързват с вас. Ако двете страни се споразумеят, започва етапът на продажба.facebook marketplace pay

Има много продукти с функцията, интегрирана в услугата за социални медии, използвана от милиони хора по целия свят. Следователно сред тези опции можете да намерите продуктите, от които се нуждаете.

Не е необходимо да създавате допълнителен акаунт, тъй като въпросната функция е интегрирана в приложението за социални медии. Трябва само да имате акаунт във Facebook, за да разглеждате рекламите в платформата на социалните медии.

Можете да закупите продукт, който харесвате много практично, или да продадете продукт, който вече не използвате чрез съществуващия си акаунт. Разбира се, има някои точки, на които трябва да обърнете внимание, когато купувате продукт.

Когато купувате продукт в Интернет, трябва да обърнете внимание на надеждността на продавача. Някои хора, които рекламират в платформата на социалните медии, може да са злонамерени. Продукт, за който плащате, може никога да не стигне до вас. Друга възможност е да изпратите фалшив или различен продукт.

Тъй като създаването на акаунт в платформата за социални медии е безплатен и бърз процес, някои измамници може да злоупотребяват с тази функция. Злонамерените хора могат да измамят хора, както споменахме по-горе.

Поради тази причина, когато пазарувате онлайн, трябва да обърнете внимание дали продавачът е надежден. И така, какви стъпки трябва да предприемете, за да използвате услугата във Facebook, една от най-популярните социални медийни платформи в света?

Как да използвам Facebook Marketplace?

 • Отворете приложението Facebook.
 • Влезте в акаунта си.
 • Докоснете иконата на магазина.
 • Ще бъдете посрещнати със списък с продукти.
 • Докоснете бутона за търсене.
 • Въведете продукта, който искате да закупите.
 • Изберете продукт.
 • Натиснете бутона „Изпращане“.
 • Влезте в Messenger.
 • Отворете секцията Marketplace.
 • Можете да се свържете с продавача.

Трябва само да направите няколко стъпки, за да използвате функцията в платформата за социални медии, която има огромна популярност по целия свят. Можете да използвате услугата на смартфон, таблет или уеб браузър.

За да използвате популярната услуга, първо посетете приложението Facebook или официалния уебсайт на платформата. Ако не сте влезли, влезте в акаунта си, като напишете информацията си за членство. След като влезете в акаунта си, трябва да докоснете иконата на магазина.

След като докоснете иконата на магазин, ще се сблъскате с въпросната услуга. На страницата, която се отваря, ще бъдат изброени продуктите, които се рекламират. Ако търсите конкретен продукт, натиснете бутона за търсене в горната част.

Въведете името на продукта, който искате да закупите, в полето и потърсете. След този процес ще се появи списък с продукта, който търсите. Докоснете местоположението в горния ляв ъгъл. На тази страница, която се отваря, можете да показвате реклами на определено разстояние.

Изберете продукт от списъка. Натиснете бутона „Изпращане“ на страницата на продукта. Ако натиснете този бутон, на продавача ще бъде зададен въпрос дали продуктът все още се продава. За да видите отговора от продавача, трябва да отворите приложението за незабавни съобщения, наречено Messenger.

Ако правите това през уеб браузър, няма нужда от приложението Messenger. След като влезете в приложението Messenger, трябва да влезете в секцията Marketplace. В този раздел можете да видите отговора на продавача и да зададете въпроси за продукта.

Какви са стъпките за публикуване на реклами на Facebook Marketplace?

 • Отворете приложението Facebook.
 • Докоснете иконата на магазин.
 • Натиснете бутона „Продавам“.
 • Изберете вида на продукта.
 • Добавете снимки на продукта.
 • Задайте заглавието на рекламата.
 • Въведете цената на продукта.
 • Изберете категорията.
 • Определете състоянието на продукта.
 • Въведете описание.
 • Натиснете бутона „Публикуване“.

Можете да използвате мобилното приложение или уеб браузъра, за да публикувате реклами в популярната платформа за социални медии. След като отворите услугата за социални медии, влезте в акаунта си с информацията за членство. След това докоснете иконата на магазина, за да видите въпросната услуга.

В следващата стъпка трябва да натиснете бутона „Продава“. Ако натиснете този бутон, ще се отвори прозорец. От прозореца, който се отваря, изберете една от трите различни опции: „Продукти“, „Превозни средства“ или „Къщи за продажба и отдаване под наем“.

Ако изберете типа продукт, ще видите страницата за създаване на реклама. Трябва да добавите снимки на продукта от страницата, която се отваря. Можете да правите снимки на продукта с камерата или да отворите галерията си и да изберете изображенията, които сте направили преди.

След като добавите снимките, трябва да определите заглавието на обявата и веднага след това да напишете цената на продукта. След това изберете категорията. След като изберете категорията, посочете състоянието на продукта. Напишете описание и накрая натиснете бутона „Публикуване“.

В тази статия отговорихме на любопитните въпроси относно функцията, която позволява търговия във Facebook, една от най-популярните социални медийни услуги в света. Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. YouTube с нова функция Супер чат
 2. Instagram се срина ли? Потребителите имат проблеми с достъпа!
 3. Spotify направи уникална промяна в дизайна си: Как изглежда?
 4. Нова функция за изкуствен интелект, идваща в Windows 11
 5. Нова функция за промяна на цвета на WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.