Какво е Google Chromecast, как да настроя?chromecast tv 2022

Какво е Google Chromecast, как да го настроя? Ето отговорите на често задаваните въпроси за устройството, което е предпочитано от много хора по света!

Какво е Google Chromecast , как да го настроя? В тази статия ще отговорим на често задаваните въпроси за Chromecast, което е страхотно устройство, особено за смарт телевизори. Като разгледате статията, която подготвихме, можете да получите информация за устройството, което значително подобрява потребителското изживяване.

Ако не използвате интелигентен телевизор, но търсите начини да гледате съдържание в приложения като YouTube на вашия телевизор, вероятно сте попаднали на Google Chromecast.

Прочети Още: Представен е новият достъпен телефон на Oppo Oppo A77 5G

Устройството, което има различна структура от другите медийни плейъри, може да изглежда малко интересно, тъй като не работи като типична телевизионна кутия. И така, какво означава Chromecast? Ще отговорим на често задаваните въпроси за устройството, което е много популярно в цял свят.

Какво е Google Chromecast?

Разработен от базирания в САЩ софтуерен гигант Google, Chromecast е ключ за стрийминг. Донгълът е хардуерен компонент, който се свързва към порт на различно устройство, за да осигури допълнителна функционалност.

Можете да включите Chromecast във всеки телевизор или монитор чрез стандартен HDMI порт. След като изпълните необходимите стъпки за конфигуриране, можете да предавате безжично аудио и видео от вашия смартфон, компютър или дори устройство Google Home на по-голям екран.

Подобрявайки значително изживяването при използване, Chromecast комуникира между две устройства през Wi-Fi и обикновено се управлява от друго устройство, като смартфон, а не от специално дистанционно. Някои модели Chromecast се доставят с дистанционно управление, за да осигурят пълно телевизионно изживяване.

Независимо кой модел Chromecast изберете, не е необходим процес на обучение, тъй като устройството е много лесно за използване. Можете да използвате устройството само за няколко минути. Следователно хората, които нямат опит в тази област, могат да започнат да използват устройството много лесно.what chromecast

Chromecast, който е много популярно устройство по целия свят, основно действа като мост между телевизията и телефона. При нормални условия не е възможно да гледате съдържанието на приложения като YouTube, без да използвате устройство на неинтелигентни телевизори.

Въпросното устройство ви позволява да гледате съдържание на платформи като YouTube на неинтелигентни телевизори. Устройството прави това, като отразява съдържанието, отворено на смартфона или компютъра, към телевизора.

Chromecast е изграден върху собствения протокол на софтуерния гигант Google, наречен Cast. Това устройство е проектирано с цел да позволи много лесно да се отразява съдържанието на устройства като смартфони на екран или интелигентен високоговорител.

Стартирал през юли 2013 г., Google Chromecast оттогава е интегриран в почти всяко голямо приложение и платформа. Устройството, което привлича вниманието с достъпната си структура, постигна голяма популярност с продажбата на милиони бройки.

Предлаганото от софтуерния гигант устройство е технически независимо от платформите, тъй като е базирано на Wi-Fi, тоест безжична мрежа. Например, независимо дали използвате Google Chrome на компютъра си или смартфона си, ще видите бутона „Публикуване“ в YouTube. Можете да получите достъп до този бутон, дори ако притежавате устройство на Apple.

Собственото приложение YouTube на Google има съвместимост с Chromecast на много платформи, включително Netflix, Spotify, Facebook и др. Разбира се, има услуги, които не предлагат тази поддръжка.

Prime Video е пример за платформи, които не поддържат Chromecast, но има причина за това. Това е така, защото базираният в САЩ гигант за електронна търговия Amazon има алтернативно устройство Chromecast, наречено Fire TV.

Позволявайки ви да предавате поточно както аудио, така и видео от смартфон или компютър към вашия телевизор с резолюция до 4K, Chromecast също ви позволява да отразявате почти всичко, като например изображения от услугата Google Photos.

На Chromecast е възможно поточно предаване на игри, както и поточно аудио и видео. Можете да прехвърлите изображението на някои игри на телевизора чрез безжична мрежа от вашия смарт телефон или таблет. В този момент интернет връзката трябва да е добра. В противен случай може да възникне забавяне и това ще се отрази негативно на вашето преживяване.

Chromecast с Google TV има собствена операционна система, както и всички тези функции. Това означава, че можете да осъществявате достъп до приложения директно от устройството, вместо да отразявате съдържанието. Устройството работи като смарт телевизор. Например, има приложение Netflix, което можете да отворите директно на устройството.

Какви са стъпките за инсталиране на Google Chromecast?

  • Свържете Chromecast към вашия телевизор.
  • Отворете видеоклип, който искате да предавате поточно от вашето устройство.
  • Натиснете бутона Публикуване.

За да инсталирате устройството, предлагано от софтуерния гигант, трябва да изпълните няколко стъпки. Процесът на инсталиране на устройството е доста прост. Поради тази причина можете да завършите процеса за много кратко време и веднага да започнете да използвате устройството.

За да използвате Chromecast, първо трябва да свържете устройството към вашия телевизор. За целта включете устройството в порта отстрани или отзад на телевизора. След като свържете Chromecast към телевизора, отворете видеоклип, който искате да излъчвате от вашия смартфон, таблет или компютър и накрая

Натиснете бутона Публикуване. След това изберете вашия телевизор от падащия списък. Ако извършите тази операция, изображението ще бъде прожектирано върху телевизора. По този начин можете да гледате видеоклипа, който сте отворили, на по-голям екран.

Възможно е да отразявате раздела на Chrome, както и видеото. За да направите това, отворете браузъра Chrome и след това натиснете трите точки в горния десен ъгъл. Изберете „Публикуване“ от изскачащия прозорец. След сканиране трябва да изберете Chromecast.

В тази статия отговорихме на въпросите какво означава Google Chromecast и как да го използваме.Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Как да намерите изгубен молив на Apple?
  2. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?
  3. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
  4. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
  5. Как се прави скрийншот на лаптоп?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.