Какво е Influencer? Какво означава? Как да бъдем?kolko pechelqt influencer

Какво е Influencer? Какво означава? Как да бъдем?

Какво е инфлуенсър? Какво означава инфлуенсър? Как се става инфлуенсър? Колко печели инфлуенсърът? За тези, които се интересуват от отговора на тези въпроси, сме подготвили подробна статия.

Какво е инфлуенсър? Какво означава инфлуенсър? Как се става инфлуенсър, колко печели?

Тези въпроси са сред най-често задаваните въпроси за Influencer, термин, който потребителите на социалните медии срещат поне веднъж.

Разгледахме този термин много подробно, за да премахнем въпросителните знаци в съзнанието на потребителите. Ако желаете, нека да преминем към това какво е Influencer, което е титла, дадена на тези, които се обръщат към голяма потребителска база в социалните медии, какво е необходимо, за да станете Influencer и колко печелят тези хора.

Какво е Influencer? Какво означава инфлуенсър?

Инфлуенсър означава инфлуенсър или инфлуенсър. Хората, които се приемат като надеждни, обичани и експертни хора в своята област, се наричат ​​Инфлуенсъри. Тези хора обикновено имат голям брой последователи в социалните медии.

Противно на това, което много хора мислят, не всеки с голям брой последователи се счита за влиятелен. За да бъде считан човек за инфлуенсър, последователите на този човек трябва да го следват, защото вярват и се интересуват от мнението им.

Също така е погрешно да се приеме преценката, че инфлуенсърите са само в Instagram. Един инфлуенсър може да се обърне към своята аудитория в YouTube или на собствения си уебсайт. За да разберете дали дадено лице е инфлуенсър, е необходимо да проучите колко влияние има лицето, считано за инфлуенсър, върху своята потребителска база.

Социалните медии са предпочитани, защото улесняват достигането до хората и степента на използване е доста висока. Разбира се, това не означава, че това е единствената възможност да се хареса на потребителите. Както споменахме преди, вие сте ефективни навсякъде, където можете да се обърнете към аудиторията си.

Тъй като хората следват тези хора и виждат в тях експерт в своята област, препоръките, които правят относно марките, също са много важни. Като се регистрирате при инфлуенсър, можете да се възползвате от силата на този човек и да популяризирате марката си пред по-голяма аудитория.

Когато е необходимо да се класифицират инфлуенсърите, се появява следният списък:

 • Известен
 • Експерт в бранша
 • Мега инфлуенсър
 • Макро влиятел
 • Микро инфлуенсър

Както всички знаят, известният клас включва филми, телевизионни сериали и хора, които са известни в различни области. Масата от тези хора не са потребители на социални медии, а базата от фенове, която са спечелили чрез творбите си.

Експертният клас в индустрията се състои от хора, които са компетентни в определена тема. Например, ако много хора мислят само за един човек, когато става дума за автомобили, ако коментарите на този човек са много любопитни, ако ревютата за автомобили са много популярни, този човек може да бъде инфлуенсър.

Инфлуенсърите, които се харесват на много голяма потребителска база, са включени в класа мега инфлуенсъри. Тези хора обикновено имат над 1 милион последователи. Поради тази причина те могат да изискват високи такси в споразуменията, които сключват с марките, тъй като аудиторията, към която се обръщат, е наистина голяма.

Тези, които имат от 100 хиляди до 1 милион последователи, са включени в класа на макро инфлуенсърите . Въпреки че тези хора са следвани от по-малко хора от мегаинфлуенсърите, те имат важно място в очите на своята аудитория поради съдържанието, което произвеждат.

Броят на последователите на тези, които попадат в класа на микро инфлуенсърите, варира между 1000 и 100 хиляди. Тези хора се състоят предимно от хора, които са фокусирани върху определена област.

Това също е много важно за марките, защото всяка марка иска да работи с хора, които се фокусират върху собствената си област. Целевата аудитория за тези хора е по-малка. Ето защо те са склонни да си сътрудничат на по-достъпна цена.

Как да станете инфлуенсър?

 1. Намерете ниша.
 2. Изберете своята платформа.
 3. Разработете стратегия.
 4. Да бъда постоянен.
 5. Започнете да увеличавате аудиторията си.
 6. Поддържайте връзка с аудиторията си.
 7. Следвайте тенденциите.

Стъпките, които трябва да следвате, за да станете инфлуенсър, не се променят. Въпреки че всички те са прости стъпки, те се пренебрегват от повечето.

Търсенето на отговор на въпроса как да станете инфлуенсър показва, че сте любопитни как да създадете аудитория. Ако сте решени да продължите по този път, трябва да следвате правилно стъпките по-долу.

1. Намиране на ниша

Първо, трябва да се съсредоточите върху една област. Концентрирането само върху една област ви позволява да се покажете в тази област и да увеличите знанията си в тази област по-бързо. Изборът на ниша също ви улеснява да увеличите аудиторията си. Тъй като се насочвате само към определена аудитория, процесът на създаване на съдържание също е много по-лесен.

Например, можете да се съсредоточите върху една от областите като грижа за кожата, видеоигри, технологии, кино, спорт и мода.

2. Избор на платформа

Не е нужно просто да преминавате през социалните медийни платформи. Въпреки това не трябва да се колебаете да използвате социалните медии, за да увеличите аудиторията си. Разбира се, вие също трябва да разберете коя социална медийна платформа използва най-много вашата целева аудитория.

За целта трябва да определите коя е вашата целева аудитория. Един от начините да направите това е да прегледате предишни изследвания. Например, Twitch е една от най-използваните платформи от играчите. И така, защо мислите, че геймърите използват Twitch? Можете да получите подробна информация за вашата целева аудитория, като започнете с такива въпроси.

3. Разработване на стратегия

Не трябва да се започва без стратегия. Трябва да разработите непротиворечива стратегия, за да се представите на аудиторията си и да покажете, че сте различни от другите създатели на съдържание. Какъв тип съдържание ще използвате основно? Как ще споделяте съдържанието си в социалните медии?

Можете да използвате конкретна платформа за споделяне на съдържание, като видеоклипове и снимки, или собствен уебсайт, където можете да комбинирате и двете, за да създавате и публикувате съдържание, за да споделяте статии или съдържание в блог.

Когато разработвате стратегия, не трябва да забравяте времето. За добро време трябва да следите кога вашите последователи се ангажират най-много с вашето съдържание. Трябва също така да проучите моментите, в които платформите, които използвате, се използват най-много.

4. Последователност

Следвате ли страница, която споделя съдържание в Instagram, Twitter или друга платформа за 1 ден и мълчи 5 дни, или не споделя никакво съдържание през деня, но споделя десетки съдържание последователно в полунощ и изпълва началната ви страница?

Последователите следват страници, които публикуват последователно. Създаването на съдържание без спазване на правила може да доведе до загуба на последователи.

5. Започнете да увеличавате аудиторията

Можете да се свържете и да си сътрудничите с други експерти във вашата област, за да започнете да увеличавате аудиторията си. Освен това можете да дадете подходящ отговор на коментарите на хората, които влизат в областта на интересите в социалните медии, и да коментирате споделянията на други страници.

6. Масова комуникация

Ако видите, че вашата аудитория започва да расте, най-важното нещо, което трябва да направите, е да им покажете, че ви е грижа. Отговаряйте на коментарите на вашите последователи за съдържанието, което споделяте, харесвайте техните коментари и отговаряйте на въпросите, които ви задават лично. Накратко, погрижете се за тях. Това е един от най-добрите начини да покажете колко много ви е грижа за тях.

7. Следване на тенденциите

Трябва да информирате аудиторията си за последните новини, без да напускате своята област, и да следвате тенденциите и да им предлагате най-доброто съдържание. Това не само ви помага да поддържате аудиторията си, но също така ви помага да увеличите аудиторията си.

Месечните приходи на инфлуенсъра могат да варират в зависимост от това с колко марки работи този човек и колко предлага тази марка.

Сумата, предлагана от марката, може да бъде ниска или висока, в зависимост от това колко хора следват този човек и колко взаимодействие получава съдържанието, което споделя.

Какво е инфлуенсър? Какво означава инфлуенсър? Как се става инфлуенсър, колко печели?
Какво означава нано инфлуенсър? Ако имате въпрос, различен от тези въпроси, не забравяйте да го посочите в секцията за коментари.

Подобни публикации

 1. Популярната функция на Instagram идва в YouTube!
 2. WhatsApp функция която ще се срещне с превод на живо
 3. Spotify функция която ще позволи да оставите коментар на подкастите!
 4. Функция за редактиране на снимки в Whatsapp
 5. Голяма стъпка за сигурността на потребителите на WhatsApp: Синя значка идва!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.