Какво е сертификат за издръжливост? Какво означава?

sertifikat za izdrajlivost

Какво е сертифицирането за издръжливост, което наскоро започнахме да виждаме в някои електронни продукти и какво означава това? Ето детайлите, които се чудите!Какво е сертификат за издръжливост? Какво означава? – Започнахме да виждаме различни сертификати за издръжливост в някои смартфони, таблети, интелигентни часовници, интелигентни гривни, лаптопи или подобни електронни продукти, които се продават наскоро. Но какво означава всичко това?

Какво е сертификат за издръжливост?

Военният стандарт, MIL-STD или по  добре MIL-SPEC , се откроява като стандарт, използван от Министерството на отбраната на САЩ за измерване на здравината на оборудването. Започнахме да срещаме този тип сертифициране в някои продукти, които наскоро бяха пуснати на пазара, като Samsung Galaxy Watch 3.

В резултат на това производителите обичат да се хвалят, че техните продукти са преминали тестове за здравина по военни стандарти. 

На този етап един от най-изявените сертификати е известен като MIL-SPEC-810G . По принцип това е най-често срещаното сертифициране, което срещаме в продуктите за потребителска електроника. Но какво ни казва този сертификат? Нека разгледаме тази част по-подробно.samsung galaxy watch 3

Какво означава сертификат за издръжливост?

Ако вървим по MIL-SPEC-810G, продуктите с този сертификат са тествани срещу почти всеки риск. За да получите този сертификат, трябва успешно да преминете двадесет и девет различни теста. Някои от тях са както следва:

– Устойчивост на екстремни температури

– Устойчивост на екстремни студове

– Устойчивост на удар

– Устойчивост на капки

– Трайност на куршума

– Устойчивост на замръзване / размразяване

– киселинноустойчивост

– Устойчивост на запалими газове

– Устойчивост на удар

– Устойчивост на влага

Разбира се, този списък обхваща малко повече подробности от тези тук. Можем да кажем, че продуктите със сертификат MIL-STD-810G или MIL-SPEC-810G трябва да са готови за полето и дори войната в известен смисъл. Различните ограничения обаче не показват, че това винаги е вярно.

Днес значителен брой устройства, които имат това сертифициране, не успяват във всички тези двадесет и девет теста, поне при ежедневна употреба. Причината за това е, че компанията не трябва да доказва, че е направила някой от тези тестове. 

Така че, докато вътрешните тестове са отлични на хартия, компанията има шанса да не предостави доказателства, че тестовете всъщност са направени. Следователно, дори ако се твърди, че устройството отговаря на този стандарт, някои части или всички части могат да бъдат пропуснати.

Подобни публикации

  1. Какво е дънна платка, какво прави дънната платка?
  2. MacBook Pro с процесор M2 не е устойчив на топлина
  3. Sony работи върху 100MP сензор за смартфони от средния сегмент
  4. Първите подробности за iOS 16 пристигнаха
  5. Новите микрочип контролери показват, че 200TB SSD дискове вече не са мечта

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.