Какво е космически асансьор? Може ли да се построи космически асансьор?asansyor

Какво е космически асансьор? Може ли да се построи космически асансьор?

Какъв е космическият асансьор, който е планиран да бъде построен от учени от 1895 г.? Може ли космическата станция наистина да бъде построена? Ето подробностите! Космическият асансьор е предложена планетарна космическа транспортна система. Тази космическа транспортна система е предложена за първи път от учен на име Константин Циолковски през 1895 г.

Космическият асансьор, предложен от Циолковски, е под формата на независима кула, която достига от повърхността на Земята до височина на геостационарна орбита. В нашата статия ще говорим за предполагаемата форма на космическия асансьор, замислен от Константин Циолковски, и дали той може да бъде построен с развиваща се технология в бъдеще.

Може ли да се построи космически асансьор?

Космически асансьор може да бъде изграден при спазване на необходимите технически и икономически условия. Въпреки че може да изглежда трудно в близко бъдеще, смятаме, че работата в тази област може да се ускори с развитието на технологията.

Настоящите космически кораби, които в момента зависят от ракетната технология, полагат големи усилия за преодоляване на земната гравитация. Поради гравитацията усилията за изследване на Марс, Луната и цялата Слънчева система са прекъснати.

Ако феноменът на гравитацията, за който споменахме, изчезне, ще бъде по-лесно да се изследва космосът.

Космическият асансьор, който ще бъде построен, ще бъде свързан със Земята със 100 хиляди километра кабели. Благодарение на тази структура, която ще позволи изследването на Слънчевата система, ще се доближат както Марс, така и Луната.

В същото време могат да бъдат възможни много действия, като установяване на постоянни бази.kosmicheski asansyor

Каква форма ще бъде космическият асансьор?

Руският ракетен учен Константин Циолковски измисли космическия асансьор, вдъхновен от Айфеловата кула. Артър К. Кларк, един от писателите на научна фантастика, също споменава космическия асансьор в романа си „ Небесните фонтани“ , публикуван през 1979 г.

В романа „Небесните фонтани“ се споменава, че космическият асансьор се издига на 36 хиляди километра. Структурата, която се издига на 36 хиляди километра, се синхронизира с въртенето на Земята и достига геостатичната орбита.

Идеята за космически асансьор по-късно беше изразена от физика Брадли Едуардс. Едуардс твърди, че асансьорът може да се носи много лесно от въглеродни нанотръби, проектирани през 90-те години.

Предполага се, че въглеродните нанотръби ще поддържат асансьора вертикално изправен. Учените планират да фиксират основния компонент на космическия асансьор към повърхността. Посочва се също, че кабелите му ще се простират в космоса.

Според предложения дизайн превозните средства ще бъдат изпратени директно в орбита или в космоса, без ракета, над планетарна повърхност, подобна на земната по протежение на конструирания кабел.

Центърът на асансьора ще бъде Земята. Единият край на кабела на асансьора ще бъде разположен на повърхността близо до екватора, а другият край ще бъде разположен в космоса отвъд геостационарната орбита.

Дъното на асансьора ще бъде много силно срещу гравитацията. В горната част е предвидено центробежна сила навън/нагоре. Чрез отваряне на кабела на асансьора и освобождаване на товарите в орбита, кабелът може да бъде изпратен в космоса с помощта на механични техники.

В същото време се планира товарът да бъде изпратен обратно на повърхността чрез орбитални кабели. Е, ще трябва да закупите необходимите носители, кабели и т.н. до 2050 г. Какво мислите за космическия асансьор, който може да бъде изграден в резултат на покриване на изискванията? Можете да споделите вашите мнения с нас в коментарите.

Подобни публикации

  1. Откриха най-голямото съоръжение в света срещу климатичната криза: каква е технологията за улавяне на въглерод от атмосферата?
  2. Светът става по-топъл: Ще се използва нов цвят в прогнозата за времето!
  3. Какво е слънчево изригване? Причини и последствия
  4. Интересно откритие на учени: Планета с кипящи океани!
  5. Батерия, която произвежда енергия, без да изисква презареждане в продължение на 50 години

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.