Какво трябва да има в земетресителната чанта? Как да подготвим торба за земетресение?kakvo trqbva da imame v zemetrasnata chanta

Какво трябва да има в земетресителната чанта? Как да подготвим торба за земетресение?

Какво трябва да има във вашия комплект за земетресения, който може да ви помогне да оцелеете след бедствието? Ето подробностите за чантата за бедствия и спешни случаи! Комплектът за земетресения е от голямо значение за поддържане на живота на хората след бедствие. И така, какво трябва да има в земетресителната чанта ? В тази статия ви обяснихме какво трябва да има в чантата, за да сте подготвени за бедствия и извънредни ситуации.

Необходими са различни материали, за да продължите да оцелявате след бедствие. Поради тази причина е много важно да подготвите комплект за бедствия. Също така е необходимо да се обърне внимание на факта, че чантата е на лесно достъпно място.

Приготвянето на комплект за земетресение може да спаси живота както на вас, така и на вашите близки. И така, Как да подготвим торба за земетресение? В статията, която подготвихме, сме включили материалите, които трябва да поставите в чантата.

Какво трябва да имате в чанта за земетресение?

 • Храна (консерви, сушени плодове и др.)
 • Дрехи
 • Консумативи за първа помощ
 • Спален чувал
 • Одеяло
 • Радио на батерия
 • Фенерче
 • Свирка
 • Малки ножици
 • Джобно ножче
 • Запалка
 • Каска
 • Захранваща банка
 • Резервна батерия
 • Хигиенни консумативи
 • Фотокопия на важни документи

В комплекта за земетресение трябва да има храна и вода. Трябва да обърнете внимание на факта, че храната е висококалорична, съдържа въглехидрати и витамини, предотвратява загубата на вода и е трайна, тоест не се разваля бързо.

Можете да изберете храни, които съдържат тези фактори. Например, можете да поставите консерви, плодов сок, тахан и меласа вътре в торбата. Трябва да определите количеството храна и вода, като вземете предвид членовете на семейството.

Наред с водата и храната, много важно е и облеклото. Например дебелите дрехи ще ви предпазят от студ след земетресение през зимата. Разбира се, трябва да имате предвид и възможността за земетресение през по-топлите месеци.

След като добавите дрехите, подходящи за климата, трябва да включите и комплекта за първа помощ, защото има вероятност вие или членовете на вашето семейство да пострадате в резултат на бедствието. В допълнение към доставките за първа помощ, получаването на основно обучение за първа помощ също може да спаси животи.

Земетръсната чанта трябва да включва също спален чувал и одеяло. Хигиенни артикули като сапун и дезинфектант, четка за зъби, паста за зъби и мокри кърпички също трябва да бъдат включени в чантата. След бедствие може да имате нужда и от материали като фенерчета, свирки, радиостанции, захранвани с батерии, и резервни батерии. Уверете се, че резервните батерии имат дълъг живот.

В чантата можете да поставите и фотокопия на важни документи като лична карта, банков портфейл, застраховка, книжка. Не забравяйте редовно да проверявате храната и напитките за разваляне. Земетръсната чанта трябва да стои не само вкъщи, но и на работното място, като още веднъж да уточним, че чантата трябва да се съхранява на лесно достъпно място.

В тази статия отговорихме на въпроса как да подготвим земетръсна торба. Можете също така да прегледате списъка с приложения, които трябва да бъдат на устройството за спешни случаи.

Как да отворя системата за предупреждение за земетресение на Google?

Подобни публикации

 1. Какъв е ключът към безопасността в дигиталната ера?
 2. Lockly Smart Lock: Характеристики и цена на заключване на врати със сканиране на лица
 3. Ограничаване на Социалните Медии за Младежи в Англия: Нови Регулации на Хоризонта
 4. Най-използваните пароли в света
 5. Google вече ще ви предупреждава, ако данните ви се откраднат! Как?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.