Целият свят е мобилизиран за Турция: Ето кои държави изпращат помощ!zemetresenie v kahramanmarash turtsia

Целият свят е мобилизиран за Турция: Ето кои държави изпращат помощ!

Земетресението в Кахраманмараш разтърси цялата страна. Много държави започнаха да изпращат помощта си на Турция. Ето ги тези държави! Две големи земетресения в Кахраманмараш разтърсиха цялата страна. Докато безброй сгради се срутиха при земетресението, причинило големи щети в 10 града, хиляди граждани все още чакат да бъдат спасени. Много страни започнаха да изпращат помощ на Турция в тази посока.

Продължават последиците от две големи земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6, които се случиха в същия ден, епицентърът на областите Пазарлък и Елбистан в Кахраманмараш. Помощ започна да пристига от много различни страни за нашите хиляди граждани, които все още чакат да бъдат спасени.

Англия
„Мислите ми тази сутрин са с народа на Турция и Сирия, особено с първите респонденти, които работят храбро, за да спасят блокираните от земетресението. Обединеното кралство е готово да помогне по какъвто и да е начин.“ Британският премиер Риши Сунак изпрати екип за търсене и спасяване от 76 души в Турция.

Швейцария
Швейцарското правителство изпрати екип за търсене и спасяване от 80 души в Турция.

Австрия
Изпращайки повече от 80 войници в Турция, Австрия изпрати и 25 специални екипа за търсене и спасяване в зоната на земетресението.

Франция
„След ужасното земетресение, което разтърси Турция и причини много жертви, изказах искрените си съболезнования на моя колега Мевлют Чавушоглу, неговата страна и турския народ. Франция застава зад турския народ.“ Използвайки изявленията му, френският външен министър Катрин Колона изпрати екип за търсене и спасяване от 139 души в Турция.

Унгария
Обяснявайки, че са с Турция в този труден момент, Унгария изпрати екип от 50 души в земетръсната зона.

Чехия
Чехия изпрати в Турция екип за търсене и спасяване от 68 души.

Гърция
21 пожарникари и две кучета за търсене и спасяване от Специалния отряд за реагиране при бедствия (EMAK) тръгнаха със специални автомобили, които ще бъдат използвани в търсенето и спасяването.

България
Обявено е, че експертният спасителен екип от 58 души от Българската пожарна и частите на Гражданска защита ще се премести в Турция, като екипът ще отиде с 20 автомобила, оборудвани за спасителна дейност. Освен това ще бъдат изпратени 1000 спални комплекта, състоящи се от легла, възглавници, одеяла, спално бельо, хавлии и други артикули. България заяви, че ще изпрати 1000 одеяла и 1000 спално бельо като допълнение към тази помощ, а добавка към помощта, състояща се от 300 кухненски комплекта, 300 палатки от семеен тип, 300 печки, 1000 матрака и 3000 одеяла ще бъде подготвена от спешната помощ създадено депо с Турския червен полумесец в България.

Албания
Министерството на отбраната на Албания изпрати в Турция екип от 53 души, включително здравен екип и екип за търсене и спасяване, със 7 автомобила.

Холандия
Холандия изпрати товарен самолет, съдържащ 15-тонни тежки спасителни превозни средства и други доставки, както и екип от 65 души и 8 спасителни кучета на друг самолет в Турция.

Испания
Испания изпрати над 90 екипа за търсене и спасяване в Турция с 2 военни самолета. Някои екипи за гражданска помощ в Испания също обявиха, че ще отидат в Турция на групи за помощ.

Германия
Германският министър на отбраната Борис Писториус заяви в публикацията си в Twitter, че германската армия е готова да окаже бърза подкрепа на засегнатите от тази хуманитарна катастрофа.

Германският външен министър Аналена Бербок също сподели в Twitter: „Събудихме се с ужасни новини от Турция и Сирия. Мислите ми са с всички, които се тревожат за семействата, приятелите и съседите на тези, които загубиха живота си при тези ужасни земетресения. Заедно с нашите партньори, ние ще доставим помощ бързо.“ използва фразите.

Полша
Полша изпрати в Турция 76 пожарникари и 8 спасителни кучета.

Румъния
Румънското правителство обяви, че ще изпрати хуманитарни екипи в Турция.

САЩ
Президентът на САЩ Джо Байдън ни инструктира да продължим координирано да наблюдаваме ситуациите, свързани със земетресението, и да оказваме всякакъв вид помощ.

„Дълбоко съжалявам за загубата на живот и опустошенията, причинени от земетресението в Турция и Сирия. Инструктирах моя екип да продължи да следи отблизо ситуацията и да предоставя всякаква необходима подкрепа, в координация с Турция “, каза Байдън . използва фразите.

Турска република Северен Кипър
Министерството на външните работи на ТРСК съобщи, че е изпратило 8 превозни средства и 20 служители в зоната на земетресението от пристанището на Кирения.

От Министерството , „Екипът на THY и KTBK DAFYAR ще отиде в Antep с 22 души персонал, 17-членен екип за търсене и спасяване, състоящ се от служители на командването на силите за сигурност, ще отиде в Adıyaman с PEGASUS.“ беше направено изявление.

Катар, Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Кувейт
Катар, Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Кувейт направиха изявления за помощ и подкрепа за жертвите на бедствията в Турция и Сирия, които бяха засегнати от земетресенията с център Кахраманмараш.

Русия
От Кремъл заявиха, че са солидарни с Анкара по отношение на земетресението и заявиха, че се надяват бедствието да бъде преодоляно с най-малко щети. Министерството на извънредните ситуации на Русия: „Поради земетресението 2 самолета Ил-76 с екип за търсене и спасяване от 100 души са готови да бъдат изпратени в Турция.“ използва фразите.

Япония
Япония изпрати съболезнователно съобщение, а японското министерство на външните работи каза в изявление: „Водещ екип от 3 членове на японския международен екип за спешни спасителни операции и спасителен екип от 15 души се предвижда да бъдат изпратени от Япония на 6 февруари. , 2023 г. в 22:50 (японско време). ) ще излети от летище Ханеда и ще пристигне в Адана през Истанбул. Отборът на пионерите се очаква да пристигне на летището в Истанбул на 7 февруари в 06:25 (турско време). използва фразите.

Израел
„Израелските сили за сигурност са готови да предоставят цялата необходима помощ „, каза израелският министър на отбраната Йоав Галант . По време на изявлението си израелският външен министър Ели Коен каза, че е подготвен пакет за помощ за района на земетресението.

Китай
Китайският президент Си Дзинпин изпрати съболезнователно съобщение до президента Ердоган за загиналите при земетресението. „Вярвам, че под ръководството на президента Ердоган вашето правителство и народ ще преодолеят въздействието на бедствието възможно най-скоро и вие ще възстановите родината си“, каза Си. използва фразите.

Азербайджан
Азербайджан съобщи, че 370 души персонал и 8 кучета за търсене и спасяване са изпратени в Турция по заповед на президента Илхам Алиев, за да премахнат последиците от земетресението в Турция и да подпомогнат усилията за търсене и спасяване.

Италия
В официалната статия, публикувана от италианския министър-председател, „Премиерът Джорджия Мелони следи отблизо развитието на събитията във връзка с опустошителното земетресение, което удари Турция на сирийската граница, и информацията, актуализирана от Гражданската защита. Мелони заявява своята близост и солидарност с хората засегнати от земетресението. Италианската гражданска защита е на разположение за оказване на първа помощ. използва фразите.

Разузнавателен екип от италианската противопожарна служба потегли към Турция, за да спаси намиращите се под развалините.

Подобни публикации

  1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  2. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  3. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  4. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
  5. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.