Кога ще бъде налична ваксина за Covid-19? Ето всички известни детайли!

koronavirus vaksina

Кога ще бъде налична ваксината Covid-19 и колко сме близо до ваксината? Ето всички известни подробности по темата и още много неща!

Вирусът на Корона продължава да се разпространява бързо, но все още няма ваксина, която да убие вируса. И така, кога ще бъде налична ваксината срещу Covid-19 и доколко сме близо до ваксината? Ето всички известни подробности по темата и не само!

Кога ще бъде готова ваксината срещу коронавирус?

Изследванията и проучванията за Covid-19 продължават с пълна скорост.

В момента се разработват двадесет ваксини . В някои ваксини тестовете върху животни бяха изоставени и започнаха тестове върху хора. В този момент се наблюдават дългосрочни странични ефекти и възможни последици.

Ако трябва да погледнем от реалистична перспектива, заключаваме , че ваксината може да е готова едва в средата на следващата година, като се има предвид процесът за масово производство . Освен това досега работата се извършва в безпрецедентен мащаб на време, така че няма гаранция, че всичко ще бъде наред.

Не забравяйте, че хората в момента имат четири различни вида коронавирус. Те причиняват настинки и не е необходимо да ваксинираме.

Кой ще бъде ваксиниран и ще защити всички?

След като бъде разработена ваксина, ще има ограничено предлагане, поне на първия етап. Следователно вероятно ще бъде направена известна приоритизация. 

Първият приоритет ще бъде за здравните специалисти. След това, тъй като възрастните хора са най-застрашени, ако ваксината работи за тях, това вероятно ще бъде вторият приоритет за възрастните хора. В противен случай може да се приложи към близката група, която се грижи за възрастни хора.

В действителност, ваксината неизбежно ще има по-нисък успех при възрастни хора. Това не е свързано с ваксината, тя е свързана с имунната система на възрастните хора и виждаме примери с ваксините срещу грип, правени всяка година.

Ще има ли странични ефекти?

Всички лекарства, дори болкоуспокояващи, които в момента имате в килера си, имат странични ефекти. Не е известно обаче дали или какви странични ефекти ще има ваксината преди клиничните изпитвания.

Какви ще бъдат наркотиците?

Лекарите опитват определени антивирусни лекарства, за да проверят дали работят срещу Covid-19. Това ускорява изследванията, поне както се знае, че са безопасни.

Световната здравна организация заяви в изявление миналия месец, че лекарството ремдезивир може да има терапевтичен ефект срещу болестта. Remdesivir е разработен като лекарство срещу ебола, но изглежда е в състояние да убие голямо разнообразие от вируси. Все още се очакват изпитателни резултати.

Имаше и надежда за лекарства срещу ХИВ, наречени лопинавир и Ритонавир . Резултатите от клиничните изпитвания на лекарствата са разочароващи.

Има и известна надежда за друго лекарство, наречено хлорохин . Тестовете показват, че той е убил вируса, но все още се очакват всеобхватни резултати. Проучванията продължават в други страни, особено в Америка.

Как се прави ваксина?

Ваксините инжектират вирус или бактерии безвредно в тялото. По този начин защитните клетки на тялото идентифицират този вирус или бактерии като нашественик и се научават как да се борят с него.

Ако вирусът всъщност зарази тялото, той вече знае как да се бори с него.

Методът на ваксинация, който се използва от десетилетия, се извършва с помощта на оригиналния вирус. С фундаменталното декодиране на генетичните кодове на вируса, лека част, която няма да развие тежки симптоми, ще бъде инжектирана в тялото и тялото ще може да разпознае този вирус.

Какво можете да направите, докато лечението не е готово?

Ваксините предотвратяват инфекции и най-добрият начин да направите това в момента е чрез хигиена.

През повечето време е леко, ако сте заразени с коронавирус. Можете да го преодолеете, като спите у дома, приемате парацетамол и пиете много течности. Някои пациенти могат да имат по-тежки симптоми и може да се нуждаят от медицинска помощ.

Подобни публикации

  1. Първи в света: Одобрена ваксина срещу коронавирус без игла!
  2. Сигнал за мистериозен нов вирус в Аржентина
  3. САЩ обявяват извънредно положение заради маймунската шарка
  4. Какво е BCAA, какво прави?
  5. Супер заразният вариант Omicron плаши учените

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.