Кога ще бъде намерена ваксината Covid-19? Ето всички известни подробности!

corona virus, covid 19

Вирусът на Корона продължава да се разпространява бързо, но все още няма ваксина, която да убие вируса. И така, кога ще бъде намерена ваксината Covid-19 и доколко сме близо до ваксината? Ето всички известни подробности и повече за темата!

Кога ще бъде готова ваксината срещу коронавирус?

Изследванията и проучванията за Covid-19 продължават с пълна скорост.

В момента има двадесет ваксини . В някои ваксини тестовете върху животни са оставени назад и са започнали тестове за пилотиране. На този етап се наблюдават дългосрочни странични ефекти и възможни последици.

Ако трябва да го разгледаме от реалистична перспектива, заключаваме , че ваксината може да не е готова до средата на следващата година, като се има предвид процесът за масово производство . Освен това досега работата е била извършена в безпрецедентен мащаб на времето и няма гаранция, че всичко ще бъде наред.

Не забравяйте, че хората в момента имат четири различни вида коронавирус. Те причиняват настинки и няма нужда да ваксинираме.

Кой ще се ваксинира и ще защити всички?

Когато се разработи ваксина, ще има ограничено предлагане, поне в първия процес. Следователно вероятно е направена известна приоритизация. 

Първият приоритет ще важи за здравните специалисти. След това, тъй като възрастните хора са най-рисковата група, ако ваксината работи за тях, вторият приоритет вероятно ще бъде при възрастните хора. В противен случай може да се приложи и за близката група, която се грижи за възрастни хора.

В действителност, ваксината неизбежно ще има по-нисък успех при възрастни хора. Това не е ваксина, това е състояние, свързано с имунната система на възрастните хора и виждаме примери за ваксини срещу грип, правени всяка година.

Ще има ли странични ефекти?

Всички лекарства, дори болкоуспокояващи в гардероба ви, вече имат странични ефекти. Не е известно обаче дали ваксината ще има странични ефекти или кои странични ефекти ще бъдат преди клиничните изпитвания.

Какви ще бъдат лекарствата?

Лекарите опитват лечение с определени антивирусни препарати, за да видят дали действат срещу Covid-19. Това ускорява изследванията, най-малкото защото се знае, че са безопасни.

Световната здравна организация заяви в изявление миналия месец, че ремдезивирът може да има терапевтичен ефект срещу болестта. Remdesivir е разработен като лекарство срещу ебола, но изглежда е в състояние да убие голямо разнообразие от вируси. Все пак се очакват резултати от изпитанията.

Имаше и някои надежди за лекарства срещу ХИВ, наречени Лопинавир и Ритонавир . Резултатите от клиничните изпитвания на лекарствата са разочароващи.

Има някаква надежда за друго лекарство, наречено хлорохин . Тестовете показаха, че той е убил вируса, но все още се очакват всеобхватни резултати. Изпитанията продължават в други страни, особено в САЩ.

Как се прави ваксина?

Ваксините инжектират вирус или бактерии в тялото безвредно. По този начин защитните клетки на тялото определят този вирус или бактерии като нашественик и се научават как да се борят с него.

Ако вирусът наистина е заразен с тялото, той вече знае как да се бори с него.

Методът на ваксинация, използван десетилетия, се извършва с помощта на оригиналния вирус. С декодирането на генетичните кодове на вируса, лека част от вируса, която няма да развие тежки симптоми, ще се инжектира в тялото и тялото ще може да разпознае този вирус.

Какво можете да направите, докато лечението не е готово?

Ваксините предотвратяват инфекциите и най-добрият начин да направите това в момента е хигиената.

Често е леко, ако сте заразени с коронавирус. Можете да го преодолеете, като легнете вкъщи, приемате парацетамол и консумирате много течности. При някои пациенти симптомите могат да бъдат по-тежки и може да изискват медицинска помощ.

Подобни публикации

  1. Германия няма да вземе тези, които имат ваксината Turkovac!
  2. Защитава ли ваксината TURKOVAC срещу Omicron?
  3. Комбинация от грип и коронавирус Случай с Flurona се появи в Израел!
  4. Колко ефективен е TURKOVAC при Delta Variant?
  5. Астмата предотвратява развитието на мозъчен тумор

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.