Кога ще бъде намерена ваксината Covid-19? Ето всички известни подробности!

corona virus, covid 19

Вирусът на Корона продължава да се разпространява бързо, но все още няма ваксина, която да убие вируса. И така, кога ще бъде намерена ваксината Covid-19 и доколко сме близо до ваксината? Ето всички известни подробности и повече за темата!

Кога ще бъде готова ваксината срещу коронавирус?

Изследванията и проучванията за Covid-19 продължават с пълна скорост.

В момента има двадесет ваксини . В някои ваксини тестовете върху животни са оставени назад и са започнали тестове за пилотиране. На този етап се наблюдават дългосрочни странични ефекти и възможни последици.

Ако трябва да го разгледаме от реалистична перспектива, заключаваме , че ваксината може да не е готова до средата на следващата година, като се има предвид процесът за масово производство . Освен това досега работата е била извършена в безпрецедентен мащаб на времето и няма гаранция, че всичко ще бъде наред.

Не забравяйте, че хората в момента имат четири различни вида коронавирус. Те причиняват настинки и няма нужда да ваксинираме.

Кой ще се ваксинира и ще защити всички?

Когато се разработи ваксина, ще има ограничено предлагане, поне в първия процес. Следователно вероятно е направена известна приоритизация. 

Първият приоритет ще важи за здравните специалисти. След това, тъй като възрастните хора са най-рисковата група, ако ваксината работи за тях, вторият приоритет вероятно ще бъде при възрастните хора. В противен случай може да се приложи и за близката група, която се грижи за възрастни хора.

В действителност, ваксината неизбежно ще има по-нисък успех при възрастни хора. Това не е ваксина, това е състояние, свързано с имунната система на възрастните хора и виждаме примери за ваксини срещу грип, правени всяка година.

Ще има ли странични ефекти?

Всички лекарства, дори болкоуспокояващи в гардероба ви, вече имат странични ефекти. Не е известно обаче дали ваксината ще има странични ефекти или кои странични ефекти ще бъдат преди клиничните изпитвания.

Какви ще бъдат лекарствата?

Лекарите опитват лечение с определени антивирусни препарати, за да видят дали действат срещу Covid-19. Това ускорява изследванията, най-малкото защото се знае, че са безопасни.

Световната здравна организация заяви в изявление миналия месец, че ремдезивирът може да има терапевтичен ефект срещу болестта. Remdesivir е разработен като лекарство срещу ебола, но изглежда е в състояние да убие голямо разнообразие от вируси. Все пак се очакват резултати от изпитанията.

Имаше и някои надежди за лекарства срещу ХИВ, наречени Лопинавир и Ритонавир . Резултатите от клиничните изпитвания на лекарствата са разочароващи.

Има някаква надежда за друго лекарство, наречено хлорохин . Тестовете показаха, че той е убил вируса, но все още се очакват всеобхватни резултати. Изпитанията продължават в други страни, особено в САЩ.

Как се прави ваксина?

Ваксините инжектират вирус или бактерии в тялото безвредно. По този начин защитните клетки на тялото определят този вирус или бактерии като нашественик и се научават как да се борят с него.

Ако вирусът наистина е заразен с тялото, той вече знае как да се бори с него.

Методът на ваксинация, използван десетилетия, се извършва с помощта на оригиналния вирус. С декодирането на генетичните кодове на вируса, лека част от вируса, която няма да развие тежки симптоми, ще се инжектира в тялото и тялото ще може да разпознае този вирус.

Какво можете да направите, докато лечението не е готово?

Ваксините предотвратяват инфекциите и най-добрият начин да направите това в момента е хигиената.

Често е леко, ако сте заразени с коронавирус. Можете да го преодолеете, като легнете вкъщи, приемате парацетамол и консумирате много течности. При някои пациенти симптомите могат да бъдат по-тежки и може да изискват медицинска помощ.

Подобни публикации

  1. Кръвен тест, разработен за намаляване на лечението на рака до 24 часа
  2. Държави с най-много ваксинирани през месец юни 2021 обявени досега
  3. По-ефективен ли е Sinovac или BionTech срещу смъртни случаи, свързани с коронавирус?
  4. Носенето на маски увеличава ли рисковете? Ето теорията за компенсация на риска!
  5. Какво представлява болестта на Kawasaki (синдром на Kawasaki)? Какви са симптомите на болестта?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.