Колко ефективен е TURKOVAC при Delta Variant?turkovac

Каква е ефикасността срещу домашната коронавирусна ваксина TURKOVAC, вариант Delta? Беше направено важно обяснение по отношение на въпроса, който беше чуден. Ето всички подробности!

TURKOVAC към вариант DeltaКолко защита осигурява срещу ? Ректорът на университета проф. д-р  Калис направи много важно изявление за това колко ефективна е местната ваксина срещу коронавирус за Delta.

Обявена коефициент на ефективност на варианта TURKOVAC Delta

TURKOVAC, местната ваксина срещу коронавирус, разработена от турски учени, беше въведена в употреба от 30 декември. Човек се чуди колко защита осигурява местната ваксина срещу COVID-19 срещу Delta. Ректорът на университета проф. д-р  Калис отговори на любопитния въпрос.

Прочети Още: Какво се случи през 2021 г.? Топ събития през 2021 г.!

Правейки важно изявление за резултатите от проучвания върху трансгенни мишки в университета Ерджиес, проф. д-р Калис обяви, че TURKOVAC е установено да е 100% ефективен срещу Delta, както и вариант Алфа. 

Вариантът Delta, който се появи за първи път в Индия през последните месеци, беше видян в много страни за кратко време поради високата си степен на разпространение. Посочено е, че вариантът, който значително повишава тревожността поради повишения риск от хоспитализация, обикновено има симптоми като главоболие, възпалено гърло и хрема.

Как да си запиша час за ваксина TURKOVAC?

 • Първо отворете уеб браузъра, инсталиран на вашето устройство.
 • Посетете уебсайта на MHRS.
 • Кликнете върху бутона „Запазете среща“ в горния десен ъгъл.
 • Влезте в системата с регистрирания си акаунт.
 • Кликнете върху „Направете среща за ваксинация“ от лявата страна на екрана.
 • В прозореца, който се отваря, ще видите TURKOVAC, както и Sinovac и BioNTech. Кликнете върху бутона TURKOVAC.
 • След това следвайте стъпките на екрана.

Член на Научния комитет за коронавирус към Министерството на здравеопазването, проф. д-р  Кара сподели много важна информация за предварителните резултати от клиничните проучвания, проведени върху местната ваксина срещу COVID-19 през последните седмици .

Заявявайки, че оценката е направена върху две групи данни, свързани с ТУРКОВАЦ, проф. д-р В този контекст  К.А каза, че TURKOVAC е направен на една група, а използваната в момента ваксина е направена на другата група, за да се определи първо ефективността на домашната ваксина.

проф. д-р К.А заяви, че в получените до момента данни няма човек, който да е бил тежко болен, хоспитализиран или хоспитализиран сред лекуваните с ТУРКОВАЦ.

Подобни публикации

 1. Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене
 2. Неразбрани факти за успокоителните
 3. Какво е плацебо ефектът и какво прави?
 4. Как се прави бърз тест за коронавирус 2023
 5. Как се прави антигенен тест 2023

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.