Колко стъпки трябва да предприемете на ден, за да сте по – здрави?krachki zdrave 2021

Колко стъпки трябва да предприемате на ден според изследванията през 2021 г.? Целта от 10 000 стъпки може да бъде просто маркетингов инструмент.

Колко стъпки трябва да предприемете на ден ? 11-годишното проучване, проведено в САЩ, обръща внимание на факта, че достигането на 7 000 може да намали риска от преждевременна смърт. Все пак Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ не препоръчва да се предприема определен брой стъпки на ден.

Това е въпрос, който хората се чудят от десетилетия, но в ерата на приложенията за смартфони и носимите технологични устройства любопитството може да се е повишило: Колко стъпки трябва да предприемете всеки ден?

Нова рецензирана публикация, публикувана в проучване на JAMA Network Opener , 7000 стъпки на ден , средата може да бъде солиден критерий за възрастни хора и често се повтаря от 10 000 стъпки „всеки ден“.

Прочети Още: Ще има ли трилогия на Бог на войната Рагнарок?

Колко стъпки трябва да предприемате на ден според изследванията през 2021 г.?

Проучването е проследило 2110 души на възраст от 38 до 50 години и е продължило средно около 11 години. Проучването, което започна да проследява участниците през 2005 г., установи, че тези, които са преминали прага от 7000 стъпки на ден, намаляват риска от смърт с 50 до 70% в сравнение с тези, които са предприели по -малко от 7000.

Докато етапът от 7000 стъпки се открои в проучването, експертите казват, че просто подобряването на броя на стъпките, които правите ежедневно, може да промени. Хората следват стъпките им от години, но по света не винаги е имало ясна ежедневна цел. 

Професор по медицина и изследовател на физическата активност в Харвардското медицинско училище, д -р. И-Мин Ли каза, че традиционната цел от 10 000 стъпки е по-скоро „маркетингов инструмент“ от всичко друго. (Японска компания пусна устройство за проследяване на стъпките през 60-те години на миналия век, наречено „ 10 000 крачкомер “, което насърчи потребителите да достигнат етапи и постижения.)

Изследването предоставя по-добра представа за това, за какво възрастните на средна възраст трябва да предприемат ежедневни стъпки, но все още няма официален брой, препоръчан от федералните здравни служители.

Изследовател в Медицинския факултет на Бостънския университет, д -р. Никол Спартано добавя, че всъщност има нужда от ясни национални насоки относно броя на ежедневните стъпки.

Спартано каза, че създаването на ежедневен етап от броя на стъпките за всички американци е крайната цел, като хората специално проследяват здравето си с помощта на фитнес уреди. „Ако сте на 4000, опитайте се да достигнете 5000. Ако сте на 5000, опитайте се да достигнете 6000. Можете да намерите малки начини да впишете повече стъпки в живота си.“

Подобни публикации

  1. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  2. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  3. Каква е разликата между PDR и психологията?
  4. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?
  5. Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.