Компютър на 15 години работи с Windows 11!15 godishen kompyutar raboti s win 11

Възможно ли е да стартирате Windows 11 на стария компютър? Потребител инсталира новата операционна система на своя 15-годишен компютър. Ето подробностите за пуснатото видео!

Някой успя да стартира Windows 11 на стария компютър. Технически, новата операционна система на Microsoft не може да бъде инсталирана на компютър с процесор Intel Pentium 4. Видеото, споделено от потребителя, разкри, че това е възможно. Подробности за споделеното видео има в нашите новини.

Възможно е да стартирате Windows 11 на стар компютър

Базираният в САЩ технологичен гигант Microsoft пусна новата си операционна система, наречена Windows 11 на 5 октомври 2021 г. Новата операционна система поддържа само нови процесори, но един потребител успя да стартира Windows 11 на своя 15-годишен компютър.

Прочети Още: Милиони долари, направени с криптовалута Squid Game

Потребителят на име Carlos SM публикува изображенията на своя компютър с Windows 11 в YouTube. Публикуваното видео разкри на каква възраст са всички компоненти, както и 15-годишният процесор.

Компонентите на компютъра включват процесор Intel Pentium 4 661, работещ на 3,6 Ghz, пуснат за първи път през 2006 г. Процесорът на компютъра, който дори не отговаря на минималните изисквания на операционната система, е с едно ядро.

Процесорът не е единственият наследен компонент в компютъра на Карлос. Компютърът разполага с 4GB DDR2 RAM, работеща на 800Mhz. DDR2 беше пуснат за първи път през 2003 г. Сред компонентите е дънната платка Asus P5Q, която беше пусната през 2008 г.

Компютърът разполага с графична карта Nvidia GeForce GT710. Тази графична карта също беше пусната през 2006 г. От страната за съхранение на компютъра има 120 GB SSD. Въпреки всичко, Карлос успя да инсталира Windows 11 на компютъра си с помощта на инсталатора на Windows 10 PE.

Когато разгледаме публикуваното видео, виждаме, че на компютъра работят много програми, включително CPU-Z. Технически, Windows 11 не е трябвало да бъде инсталиран на компютър с процесор Intel Penitum 4 661. Дотолкова, че документът, публикуван от Microsoft, разкрива, че новата операционна система изисква двуядрен процесор с тактова честота от поне 1 GHz или по-висока.

Какво мислите за стартирането на новата операционна система, наречена Windows 11, на 15-годишен компютър? Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Преглед на Roborock S8 MaxV Ultra
  2. Как се Прави Регистрация в Inbet?
  3. Най-голямото изобретяване от iPhone! Как ще е роботът на Apple?
  4. Голямо развитие за електрически велосипеди
  5. Red Magic представя новия лаптоп Titan 16 Pro

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.