Увеличаващ се брой компании срещу Appleapple konkurenti spotify deezer

Увеличаващ се брой компании срещу Apple: Spotify, Deezer и други!

Компаниите продължават да се противопоставят на регулациите на App Store на Apple. Spotify, Deezer и много други компании пишат писма с жалби до Европейската комисия. Правилата на App Store на Apple продължават да правят разработчиците на приложения отново недоволни. Услугата за стрийминг на музика Spotify, заедно с осем други компании, написаха писмо до заместник-председателя на Европейската комисия. В писмото компаниите, описващи Apple като вредна, антиконкурентна и монополна организация, настояват политиките на Apple да бъдат регулирани чрез „незабавни действия“.

Писмото е подписано от изпълнителните директори на Spotify, Deezer, Basecamp, Proton, EPC, Schibsted, France Digitale и News Media Europe. Писмото е адресирано до заместник-председателя на Европейската комисия Маргрете Вестагер и изисква от комисията да вземе решение относно разследването, което Spotify вече е започнало.

Компаниите твърдят, че погрешните практики на Apple за разпространение на приложения създават бариери пред App Store да функционира и да се развива ефективно. В писмото се посочва също, че политиките се отразяват негативно на европейските граждани, тъй като Apple налага високи комисионни на разработчиците на приложения и ограничава достъпа им до потребителски данни (които могат да се използват за подобряване на потребителското изживяване).

Компаниите се обединяват срещу Apple

Компаниите призовават Комисията на ЕС да действа бързо за благосъстоянието на европейските потребители, като се позовават на новоприетия Закон за цифровите пазари (DMA).

Това не е първият път, когато компаниите надигат глас срещу приложенията на Apple. През април 2022 г. Spotify подаде жалба, която накара Комисията на ЕС да започне разследване по въпроса. В допълнение към прекомерните комисионни за техните приложения, компаниите отбелязват, че регулациите на App Store „умишлено ограничават избора и задушават иновациите за сметка на потребителското изживяване“.

В тази атмосфера на нарастващи оплаквания времето ще покаже дали ЕС ще реши да направи изявление относно политиките на Apple или ще се въздържи от това.

Подобни публикации

  1. Характеристики на OPPO Reno 12 Series
  2. Характеристики на Google Pixel 9 Pro XL
  3. Нова функция на iOS 18 ще направи Siri излишна!
  4. 16 GB RAM и 6000 mAh батерия: Представен Vivo Y28 4G
  5. Характеристики и цена на Xiaomi Mix Fold 4

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.