Lightning кабел за зареждане за iPhones вече е историяiphone lightning

Lightning кабелът, който Apple използва в своите устройства от години, вече е история с новото решение, взето от ЕС. Ето подробностите!

Въпреки че имаше слухове, че Apple планира да премине към стандартите USB Type-C вместо кабела за зареждане Lightning , беше разкрито, че ще са необходими години, за да бъде постигнат този преход от Apple. Но сега, поради нов стандарт, приет от ЕС, компанията има краен срок да завърши този преход.

За тези, които не знаят, първоначално се очакваше серията iPhone 14 да има и поддържа USB Type-C кабел, но последните доклади показват друго. Но сега ЕС официално обяви, че всички смартфони, таблети и дори камери трябва да използват един и същ кабел и жак, а USB Type-C е зададен като нов стандарт. Това означава, че базираният в Купертино технологичен гигант Apple трябва да спазва това правило и трябва да разработи и пусне следващите си устройства с поддръжка на USB Type-C до определения краен срок.

Прочети Още: 7 начина да организирате парти в Netflix с приятелите си

Apple трябва да премине към USB Type-C до 2024 г

ЕС е поставил краен срок до 2024 г. , за да даде време на производствените технологични компании да направят тази промяна . Производителите на смартфони с Android предимно преминаха към този USB стандарт, но телефоните на Apple все още използват Lightning кабели. Въпреки това, последните доклади разкриха, че серията iPhone 15 вероятно ще бъде първият iPhone с USB Type-C кабел и вход. Изглежда, че Apple е предвидила това решение и може би вече е започнала подготовка за него. Въпреки че не е възможно да знаем това, сега знаем, че iPhone 15 ще бъде принуден да премине към USB Type-C , дори ако не е на iPhone 14 .

Европейските страни от известно време се опитват да стандартизират окабеляването за различни продукти за потребителска електроника. През 2021 г. беше съобщено, че USB Type-C ще бъде задължителен като стандартен кабел за свързване за различни типове устройства и сега най-накрая стана официално. Засега не можем да направим нищо друго освен да чакаме обяснение от Apple или пускането на нови iPhone.

И така, какво мислите по тази тема? Какви предимства според вас ще имат iPhone при преминаване към USB Type-C кабели? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. NVIDIA пусна новия си генератор на кодове
  2. Затваря ли се Gmail с милиони потребители?
  3. Европейският съюз започна официално разследване за TikTok!
  4. YouTube продължава да се бори с TikTok
  5. Защо Илон Мъск ще изключи телефонния си номер?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.