Нови подробности за Mac със сензорен екран на Apple!tsenzoren ekran s touch mac

Нови подробности за Mac със сензорен екран на Apple!

Появиха се нови подробности за функциите, които ще бъдат намерени в новия сензорен Mac на Apple. Ето подробностите! Твърди се, че Apple, една от водещите технологични компании, работи върху лаптоп Mac със сензорен екран и уникална функция, наречена хаптична обратна връзка.

Гореспоменатата функция за тактилна обратна връзка се дефинира като малко хаптично усещане, което усещате всеки път, когато натиснете екрана и ви уведомява, че действията ви се разпознават.

Патентът също така споменава, че долната част на лаптопа, която съдържа клавиатурата и тракпада, също може да бъде оборудвана с тактилен дисплей. Това може да създаде виртуална клавиатура, която може да променя оформлението си в движение, като дава на потребителите повече опции за персонализиране на клавиатурата, както желаят.

Също така, тактилната система може да открие различни степени на сила, осигурявайки различни нива на реакция в зависимост от това колко силно натискате. Тази функция е подобна на тракпада Force Touch на най-новите MacBook.

Какви функции ще има сензорният Mac на Apple?

Патентът на Apple обяснява, че в допълнение към дисплея, тактилната обратна връзка може да бъде добавена и към зоната за почивка на китките и тракпада, което дава повече опции за това как може да работи хаптичната система. Лаптопите и самостоятелните тракпадове на Apple вече имат хаптична обратна връзка, което означава, че този патент може да описва подобрена система.

Новият Mac Pro на Apple

Интересното е, че патентът предполага, че хаптичната система може да се използва в кола, включително табло или волан. Въпреки че Apple само показва възможни приложения на идеята си, това може да е и ключ към самоуправляващата се кола, върху която Apple работи от дълго време, наречена Project Titan.

Въпреки че няма гаранция, че Apple ще приложи този патент или че това устройство ще излезе на пазара, това е полезен доклад за това как компанията може да приложи хаптична обратна връзка към Mac със сензорен екран. Ако чакате такова устройство, може да ви очакват вълнуващи дни.

Подобни публикации

  1. Новото поколение AirTag модел на Apple идва
  2. Apple представи новите слушалки Beats Solo Buds
  3. Huawei представи Performance Monster New MateBook X Pro!
  4. Pixel Вече е възможно да разберете часа с вибрация !
  5. Какво идва с visionOS 1.0.3?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.