Новият Mac Pro на Applenoviyat apple mac pro

Какъв ще бъде новият Mac Pro на Apple? Apple може да е разкрила своите планове за Mac Pro с нови обяви за работа.

Първите течове за новия Mac Pro на Apple започнаха да идват. Плановете на Apple включват изцяло свободно от Intel бъдеще и това включва Mac Pro.

През последните няколко дни Apple доминира в технологичните новини с пускането на iPhone 13 , чийто нов процесор е чипът A15 Bionic с 15 милиарда транзистора.

Очаква се по -късната тази година да се появи по -висока тактова версия на A15 за нови версии на MacBook Air, MacBook Pro, iMac и Mac Mini с двоен кеш (32MB). Какво ще кажете за работната станция Mac Pro?

Прочети Още: Русия е готова да снима в космоса преди Том Круз

На 10 септември Apple публикува интригуваща обява за работа за базиран в САЩ процесор Cache RTL микроархитект .

Това е петата работа, публикувана от гиганта в Купертино, в която се споменава „CPU Cache“ и третата, в която се споменават многопроцесорни системи. Така че Apple планира продукти, които ще използват два или повече процесора, а в момента единственият кандидат е Mac Pro.

(Имайте предвид, че Apple може да се отнася до множество семейства процесори в един и същ чипсет, например централен процесор, графичен процесор, невронна процесорна единица.)noviyat apple mac pro

Какъв ще бъде новият Mac Pro на Apple?

Знаем, че двете високопроизводителни ядра на Apple M1 имат по 320KB комбиниран L1 кеш и споделят 12MB L2 кеш. Останалите четири енергийно ефективни ядра имат по 192 KB L2 кеш и споделят 4 MB L2 кеш.

Повече ядра ще увеличат нуждата от L3 кеш. Този план обаче е малко повече от квотата за кеш L1+L2 на Apple по отношение на енергията, което може да разкрие нежеланието на компанията да добави друг слой сложност (т.е. L3 споделен кеш ).

Можем да получим два хипотетични M2X, предлагащи 64 GB RAM (по 32 GB всеки) или Mac Pro с 128 GB памет, потенциално четири M2X с DDR5. Това ще замени осем съществуващи конфигурации на паметта, които достигат до 1.5TB на сегашния базиран на Xeon Mac Pro, но все още се чувстват недостатъчни.

Фактът, че сме виждали говорене за многопроцесорен, а не акцент върху многоядрени, ни кара да вярваме, че Apple може да подобри производителността, като добави повече процесори, като същевременно реши да запази ниския брой на ядрата.

Подобни публикации

  1. Най-голямото изобретяване от iPhone! Как ще е роботът на Apple?
  2. Голямо развитие за електрически велосипеди
  3. Red Magic представя новия лаптоп Titan 16 Pro
  4. Зукърбърг представя бъдещите AR очила
  5. Как да ъпгрейдна паметта на iPhone? Как да увеличим съхранението на iPhone?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.