MacBook Air 13 срещу MacBook Pro 13

macbook air 2020 vs macbook pro 2020

Това е сравнението на MacBook Air 13 с MacBook Pro 13. И така, когато вземем предвид разликата в цената между двата модела, кой от тях да изберете?Сравнение на MacBook Air 13 срещу MacBook Pro 13 – Ако искате да си купите нов лаптоп и сте закъсали между новия MacBook Air и новия MacBook Pro, може би се чудите дали разликата в цената си заслужава топ модела.

И двата модела, представени наскоро от Apple, имат процесор Apple Silicon M1 . Този процесор не само предлага по-висока производителност, но и осигурява по-дълъг живот на батерията благодарение на високата си ефективност. И така, в кои точки се различават характеристиките между двата модела?

Сравнение на MacBook Air 13 с MacBook Pro 13!

Нека разгледаме по-отблизо ценовия диапазон и на двата модела, преди да преминем към нашето сравнение.

Началната цена на MacBook Air 13 у нас беше обявена като 3000 LV. С различни ъпгрейди тази цена се повишава до 7 000 LV лента. Началната цена на MacBook Pro 13 се откроява като 3.500  LV. С различни ъпгрейди в този модел цената се повишава до 8.000  LV лента.

С други думи , въпреки че има разлика от 1100 LV между първоначалните цени на двата модела , виждаме, че има разлика до 250 LV между най-оборудваните пакети .macbook air 13 vs macbook pro 13

MacBook Air 13 срещу MacBook Pro 13: Сравнение на дизайна

По принцип и двата модела са много сходни по дизайн. И двата модела имат ширина 30,41 см и дълбочина 21,24 см. От друга страна, разликите се крият в по-малките детайли. Както винаги, Air има по-овален дизайн, но Pro идва с по-остри линии.

Няма обаче разлика от материална страна. Той излиза от кутията с алуминиев материал, обработен от Air и Pro, и се предлага на потребителите с опции за цвят Silver / Space Grey. Освен това нека подчертаем, че Air има 1,3 кг, а Pro има 1,4 кг.

Ако имате нужда от голям брой портове, за съжаление и двата модела далеч не го предлагат. Както Air, така и Pro предлагат само два Thunderbolt / USB 4 порта. Така че, ако искате повече точки на свързване, ще трябва да обикаляте с някакъв апарат.

И накрая, нека не се разбира, че MacBook Pro включва и Touch Bar, който ще улесни живота ви при ежедневна употреба.

В кои области е Pro Excels?

– Докоснете лентата

– По-стилен дизайн (зависи от човека)

MacBook Air 13 срещу MacBook Pro 13: Сравнение на дисплея

Ако продължим с еталона на екрана, има само една причина да преминем от Air към Pro: Яркост.

И двата модела разполагат с 13,3-инчов екран с IPS панел. Поддържани с Retina, тези екрани имат както True Tone, така и P3 Wide Color възпроизвеждане. Освен това разделителната способност на екрана и на двата модела е 2560 x 1600 пиксела. Въпреки това, Air има яркост от 400 нита, докато Pro има яркост от 500 нита. Това осигурява по-добра видимост в лека среда.

В кои области е Pro Excels?

– 100 нита по-ярък дисплейmacbook air 13 vs macbook pro 13 1

MacBook Air 13 срещу MacBook Pro 13: Сравнение на производителността

Тези два модела, включващи процесора Silicon M1 на Apple, идват с много по-сериозни подобрения на производителността в сравнение с техните предшественици.

Според Apple, Air е 3,5 пъти по-бърз от своя предшественик, задвижван от Intel, докато Pro е 2,8 пъти по-бърз от своя предшественик, задвижван от Intel . На този етап нека ви напомним, че Air се предлага с дизайн без вентилатори, докато Pro има фенове. Това е в полза на Pro, тъй като ще осигури по-ниски температури при програми с висока производителност.

Докато стартовият пакет на Air включва осем-ядрен процесор и седем-ядрен графичен процесор, стартовият пакет на Pro включва осем-ядрен процесор и осем-ядрен графичен процесор.

В допълнение, стартовият пакет и на двата модела включва 8 GB RAM и 256 GB SSD. Ако искате да надстроите тези компоненти, ще трябва да извадите малко повече пари от джоба си. Можете да надстроите двата модела до 16 GB RAM и 2 TB SSD. В този случай посочихме цената, която трябва да платите като максимална цена в началото на сравнението.

В кои области е Pro Excels?

– Starter Pack Повече производителност

– Ще бъде по-малко топло благодарение на вентилатора

MacBook Air 13 срещу MacBook Pro 13: Сравнение на живота на батерията

Друго предимство на процесора M1 се откроява по отношение на живота на батерията. Според данните, споделени от Apple , до 18 часа , Pro предлага до 20 часа живот на батерията. Разбира се, тези данни ще варират в зависимост от употребата, но не можем да кажем, че са доста амбициозни.

В кои области е Pro Excels?

– По-добър живот на батериятаmacbook air 13 vs macbook pro 13 2

MacBook Air 13 срещу MacBook Pro 13: Аудио сравнение

И двата модела имат 3,5 мм жак за слушалки. Освен това Air идва със стерео високоговорител, ако искате да разчитате на високоговорителя. Стерео високоговорителят в Pro се откроява с високия си динамичен обхват. Докато тройният микрофон във въздуха е насочен към технологията за формиране на лъчи, Pro предлага същата технология в студийно качество.

В кои области е Pro Excels?

– Звук с висок динамичен обхват

Микрофони със студийно качество

Заключение: Кое е по-добро?

Ако сте още по-объркани в резултат на прегледа, нека отново изброя по-долу в кои области Pro изпъква в цялата статия:

– Докоснете лентата

– По-стилен дизайн

– По-ярък екран (100 нита)

– Още Performance Starter Pack

– По-малко отопление с вътрешен вентилатор

– По-добър живот на батерията (до 2 часа)

– Високоговорител с висок динамичен обхват

Вградени микрофони със студийно качество

Когато обмисляте всички тези подробности, трябва да определите вашите собствени нужди и да изберете съответно. И така, кой е вашият избор? Не забравяйте да споделите мнението си по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Какво е дънна платка, какво прави дънната платка?
  2. MacBook Pro с процесор M2 не е устойчив на топлина
  3. Sony работи върху 100MP сензор за смартфони от средния сегмент
  4. Първите подробности за iOS 16 пристигнаха
  5. Новите микрочип контролери показват, че 200TB SSD дискове вече не са мечта

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.