MacBook Air 13 срещу MacBook Pro 13

macbook air 2020 vs macbook pro 2020

Това е сравнението на MacBook Air 13 с MacBook Pro 13. И така, когато вземем предвид разликата в цената между двата модела, кой от тях да изберете?Сравнение на MacBook Air 13 срещу MacBook Pro 13 – Ако искате да си купите нов лаптоп и сте закъсали между новия MacBook Air и новия MacBook Pro, може би се чудите дали разликата в цената си заслужава топ модела.

И двата модела, представени наскоро от Apple, имат процесор Apple Silicon M1 . Този процесор не само предлага по-висока производителност, но и осигурява по-дълъг живот на батерията благодарение на високата си ефективност. И така, в кои точки се различават характеристиките между двата модела?

Сравнение на MacBook Air 13 с MacBook Pro 13!

Нека разгледаме по-отблизо ценовия диапазон и на двата модела, преди да преминем към нашето сравнение.

Началната цена на MacBook Air 13 у нас беше обявена като 3000 LV. С различни ъпгрейди тази цена се повишава до 7 000 LV лента. Началната цена на MacBook Pro 13 се откроява като 3.500  LV. С различни ъпгрейди в този модел цената се повишава до 8.000  LV лента.

С други думи , въпреки че има разлика от 1100 LV между първоначалните цени на двата модела , виждаме, че има разлика до 250 LV между най-оборудваните пакети .macbook air 13 vs macbook pro 13

MacBook Air 13 срещу MacBook Pro 13: Сравнение на дизайна

По принцип и двата модела са много сходни по дизайн. И двата модела имат ширина 30,41 см и дълбочина 21,24 см. От друга страна, разликите се крият в по-малките детайли. Както винаги, Air има по-овален дизайн, но Pro идва с по-остри линии.

Няма обаче разлика от материална страна. Той излиза от кутията с алуминиев материал, обработен от Air и Pro, и се предлага на потребителите с опции за цвят Silver / Space Grey. Освен това нека подчертаем, че Air има 1,3 кг, а Pro има 1,4 кг.

Ако имате нужда от голям брой портове, за съжаление и двата модела далеч не го предлагат. Както Air, така и Pro предлагат само два Thunderbolt / USB 4 порта. Така че, ако искате повече точки на свързване, ще трябва да обикаляте с някакъв апарат.

И накрая, нека не се разбира, че MacBook Pro включва и Touch Bar, който ще улесни живота ви при ежедневна употреба.

В кои области е Pro Excels?

– Докоснете лентата

– По-стилен дизайн (зависи от човека)

MacBook Air 13 срещу MacBook Pro 13: Сравнение на дисплея

Ако продължим с еталона на екрана, има само една причина да преминем от Air към Pro: Яркост.

И двата модела разполагат с 13,3-инчов екран с IPS панел. Поддържани с Retina, тези екрани имат както True Tone, така и P3 Wide Color възпроизвеждане. Освен това разделителната способност на екрана и на двата модела е 2560 x 1600 пиксела. Въпреки това, Air има яркост от 400 нита, докато Pro има яркост от 500 нита. Това осигурява по-добра видимост в лека среда.

В кои области е Pro Excels?

– 100 нита по-ярък дисплейmacbook air 13 vs macbook pro 13 1

MacBook Air 13 срещу MacBook Pro 13: Сравнение на производителността

Тези два модела, включващи процесора Silicon M1 на Apple, идват с много по-сериозни подобрения на производителността в сравнение с техните предшественици.

Според Apple, Air е 3,5 пъти по-бърз от своя предшественик, задвижван от Intel, докато Pro е 2,8 пъти по-бърз от своя предшественик, задвижван от Intel . На този етап нека ви напомним, че Air се предлага с дизайн без вентилатори, докато Pro има фенове. Това е в полза на Pro, тъй като ще осигури по-ниски температури при програми с висока производителност.

Докато стартовият пакет на Air включва осем-ядрен процесор и седем-ядрен графичен процесор, стартовият пакет на Pro включва осем-ядрен процесор и осем-ядрен графичен процесор.

В допълнение, стартовият пакет и на двата модела включва 8 GB RAM и 256 GB SSD. Ако искате да надстроите тези компоненти, ще трябва да извадите малко повече пари от джоба си. Можете да надстроите двата модела до 16 GB RAM и 2 TB SSD. В този случай посочихме цената, която трябва да платите като максимална цена в началото на сравнението.

В кои области е Pro Excels?

– Starter Pack Повече производителност

– Ще бъде по-малко топло благодарение на вентилатора

MacBook Air 13 срещу MacBook Pro 13: Сравнение на живота на батерията

Друго предимство на процесора M1 се откроява по отношение на живота на батерията. Според данните, споделени от Apple , до 18 часа , Pro предлага до 20 часа живот на батерията. Разбира се, тези данни ще варират в зависимост от употребата, но не можем да кажем, че са доста амбициозни.

В кои области е Pro Excels?

– По-добър живот на батериятаmacbook air 13 vs macbook pro 13 2

MacBook Air 13 срещу MacBook Pro 13: Аудио сравнение

И двата модела имат 3,5 мм жак за слушалки. Освен това Air идва със стерео високоговорител, ако искате да разчитате на високоговорителя. Стерео високоговорителят в Pro се откроява с високия си динамичен обхват. Докато тройният микрофон във въздуха е насочен към технологията за формиране на лъчи, Pro предлага същата технология в студийно качество.

В кои области е Pro Excels?

– Звук с висок динамичен обхват

Микрофони със студийно качество

Заключение: Кое е по-добро?

Ако сте още по-объркани в резултат на прегледа, нека отново изброя по-долу в кои области Pro изпъква в цялата статия:

– Докоснете лентата

– По-стилен дизайн

– По-ярък екран (100 нита)

– Още Performance Starter Pack

– По-малко отопление с вътрешен вентилатор

– По-добър живот на батерията (до 2 часа)

– Високоговорител с висок динамичен обхват

Вградени микрофони със студийно качество

Когато обмисляте всички тези подробности, трябва да определите вашите собствени нужди и да изберете съответно. И така, кой е вашият избор? Не забравяйте да споделите мнението си по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Ще продължи ли да се купува Apple Watch 3, когато навлезем в 2022 г.?
  2. Apple Watch 7 ще се предлага за предварителна поръчка в България
  3. Слушалките Oculus са деактивирани при срив във Facebook
  4. Ray Tracing идва на мобилни игри с Exynos 2200
  5. Предварителните поръчки започват за Apple Watch Series 7

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.