Доставките на MacBook Pro няма да се върнат към нормалното си състояние до юли

macbook pro 2022

Apple има проблеми с доставката на MacBook Pro от известно време поради карантинните ограничения в Китай. Тези проблеми ще продължат до юли.

Изглежда невъзможно сглобителите на MacBook Pro на Apple в Китай да се върнат към предишния си производствен брой поради карантинни ограничения до юли поради недостатъчна работна сила и логистични проблеми, според последния доклад на индустрията.

Според източници от веригата за доставки, цитирани от DigiTimes, производителите на лаптопи в големите градове в Източен Китай все още работят след постепенното облекчаване на карантинните ограничения, но тези в Шанхай в момента работят само с 10-20% капацитет.

Шанхай е центърът на операциите на Quanta Computers, единственият водещ доставчик на MacBook Pro за Apple, който е видял, че времето за доставка се е увеличило с три до пет седмици след ограниченията в Китай. Понастоящем някои конфигурации на MacBook Pro не са налични за доставка до края на юни до началото на юли. Заводите в Шанхай все още се чувстват най-тежката част от ограниченията, тъй като само работниците по монтаж и обитателите на общежитията имат право да се върнат на работа, според доклада.

Прочети Още: Новият графичен драйвер на AMD осигурява много по-добра производителност при игри

Продуктите не могат да се произвеждат и чакат реда си в пристанищата

Междувременно се казва, че много продукти остават на контейнерни кораби, чакащи да влязат в пристанища, а мащабни операции в производствените мощности предстоят, докато тези продукти не бъдат взети от търговците на дребно и изпратени до клиентите.

Много потребители, които чакат модели MacBook Pro, поръчани през март и април, и чиито доставки са значително забавени поради проблеми с доставките на Apple, което се очаква да повлияе на продажбите на продукти на Apple през третото тримесечие на 2022 г., се свързват с акаунти за поддръжка на Apple в социалните мрежи медии.

Apple признава, че ограниченията за блокиране и недостигът на чипове в Китай ще продължат да затрудняват производството на достатъчно продукти, за да посрещнат силното потребителско търсене, което в крайна сметка ще се отрази на приходите на Apple за тримесечието на юни.

Подобни публикации

  1. Google представя Pixel Watch, първия си смарт часовник
  2. Новият графичен драйвер на AMD осигурява много по-добра производителност при игри
  3. Как да отворя в безопасен режим в Windows 10?
  4. Главният изпълнителен директор на Coinbase продължава да обвинява Apple
  5. Може да видим нов таблет от Xiaomi при представянето на Xiaomi 12 Pro

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.