Доставките на MacBook Pro няма да се върнат към нормалното си състояние до юлиmacbook pro 2022

Apple има проблеми с доставката на MacBook Pro от известно време поради карантинните ограничения в Китай. Тези проблеми ще продължат до юли.

Изглежда невъзможно сглобителите на MacBook Pro на Apple в Китай да се върнат към предишния си производствен брой поради карантинни ограничения до юли поради недостатъчна работна сила и логистични проблеми, според последния доклад на индустрията.

Според източници от веригата за доставки, цитирани от DigiTimes, производителите на лаптопи в големите градове в Източен Китай все още работят след постепенното облекчаване на карантинните ограничения, но тези в Шанхай в момента работят само с 10-20% капацитет.

Шанхай е центърът на операциите на Quanta Computers, единственият водещ доставчик на MacBook Pro за Apple, който е видял, че времето за доставка се е увеличило с три до пет седмици след ограниченията в Китай. Понастоящем някои конфигурации на MacBook Pro не са налични за доставка до края на юни до началото на юли. Заводите в Шанхай все още се чувстват най-тежката част от ограниченията, тъй като само работниците по монтаж и обитателите на общежитията имат право да се върнат на работа, според доклада.

Прочети Още: Новият графичен драйвер на AMD осигурява много по-добра производителност при игри

Продуктите не могат да се произвеждат и чакат реда си в пристанищата

Междувременно се казва, че много продукти остават на контейнерни кораби, чакащи да влязат в пристанища, а мащабни операции в производствените мощности предстоят, докато тези продукти не бъдат взети от търговците на дребно и изпратени до клиентите.

Много потребители, които чакат модели MacBook Pro, поръчани през март и април, и чиито доставки са значително забавени поради проблеми с доставките на Apple, което се очаква да повлияе на продажбите на продукти на Apple през третото тримесечие на 2022 г., се свързват с акаунти за поддръжка на Apple в социалните мрежи медии.

Apple признава, че ограниченията за блокиране и недостигът на чипове в Китай ще продължат да затрудняват производството на достатъчно продукти, за да посрещнат силното потребителско търсене, което в крайна сметка ще се отрази на приходите на Apple за тримесечието на юни.

Подобни публикации

  1. Microsoft Store не се отваря, какво е решението?
  2. Какво е Google Mirror?
  3. Основателите на Instagram обявиха ново приложение!
  4. Модели лаптопи с най-дълъг живот на батерията
  5. Как се прави тест за антитела?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.