MediaTek представя своя собствена двупосочна сателитна комуникационна системаmediatek satelit za komunikatsia

Още един конкурент на Apple: MediaTek представя своя собствена двупосочна сателитна комуникационна система

MediaTek ще покаже чипсета, който позволява двупосочна сателитна комуникация на MWC. Тази технология, която се появи като конкурент на Apple, показва големи обещания. Базираната в Тайван компания за полупроводници MediaTek ще покаже своята нова технология, която може да осигури двупосочна сателитна комуникация на смартфони на тазгодишния Световен мобилен конгрес (MWC). Първите телефони, които ще използват новия чипсет, ще бъдат разработени от Motorola.

MediaTek също така ще представи два сателитни телефона, defy 2 и CAT S75 , оборудвани с чипа на MediaTek на събитието.

Отговорът на MediaTek на Qualcomm и Apple!

Отговорът на MediaTek, Qualcomm и Apple на сателитните технологии е чипсет, който може да се добави към всеки 4G или 5G телефон. За разлика от Qualcomm и Apple, тази технология, която използва стандарта 3GPP Non-Terrestrial Network , може да се използва с всяка мрежа, която отговаря на стандарта. MediaTek, в партньорство с компания, наречена Bullitt, ще използва услугата Satellite Connect на Bullitt, за да активира сателитни съобщения на тези устройства на Motorola.

Друга разлика изглежда е, че чиповете на MediaTek са свързани със сателитни комуникации, поставени в орбита, където има едновременно въртене на Земята. Твърди се, че чипсетът предлага не само спешни SOS текстови съобщения, както прави Apple, но и пълни двупосочни съобщения . Това означава, че не само изпраща, но всъщност получава, вместо да получава съобщения, изпратени чрез сателитната връзка. В момента представяйки сателитната технология на Apple, iPhone 14 все още не може да получава съобщения без традиционна клетъчна връзка.

Смартфонът Motorola defy 2 и аксесоарът defy Bluetooth ще бъдат пуснати в Северна Америка, Латинска Америка и Канада през второто тримесечие и ще бъдат първите устройства от MediaTek, които предлагат сателитни възможности.

Подобни публикации

  1. Достатъчно ли е 8 GB RAM за Mac?
  2. Новото приложение за споделяне на снимки на TikTok Notes
  3. Характеристики на часовник Smart Band 9 на Xiaomi
  4. Microsoft представи своите компютри, поддържани от изкуствен интелект
  5. Apple Watch ще може да измерва кръвното налягане!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.