Microsoft веднъж се е опитала да продаде Bing на Apple!microsoft apple bing

Беше разкрито, че Microsoft веднъж се е опитала да продаде Bing на Apple!

Оказа се, че Microsoft се опита да продаде Bing като търсачка на Apple преди няколко години. Ето подробности за разговорите! Според новините на Bloomberg днес, базирани на „хора с познания по въпроса“, Microsoft преговаря с Apple за продажба на Bing през 2020 г., като в този случай той ще замени Google като търсачка по подразбиране на платформите на Apple.

Apple и Microsoft имаха споразумение между 2013 г. и 2017 г., при което Apple използва търсачката Bing на Microsoft, за да захранва Siri и резултатите от търсенето Spotlight. Към края на това споразумение през 2016 г. Microsoft изпълни план за разширяване на споразумението си с Apple, за да направи Bing търсещата машина по подразбиране в Safari на iPhone, iPad и Mac.

Както заяви вицепрезидентът по услугите на Apple Еди Кю по-рано тази седмица, Apple е водила преговори за подновяване на дългогодишните си споразумения с Google през същия период. Благодарение на това споразумение Google плаща на Apple част от рекламните приходи, които получава от търсения на iPhone, iPad и Mac.

Защо Apple и Microsoft не се споразумяха?

Apple поднови споразумението си с Google през 2016 г. и го разшири, за да включва търсения чрез Siri и Spotlight. Това елиминира цялото партньорство между Apple и Microsoft.

През 2020 г. обаче започна нов кръг от преговори между Apple и Microsoft. Bloomberg съобщи, че ръководителите на Microsoft са се срещнали с вицепрезидента по услугите на Apple Eddy Cue, „за да обсъдят възможността за придобиване на Bing“. Bloomberg казва, че тези преговори са били „проучвателни“ и „никога не са достигнали напреднал етап“.

Discord срина ли се? Има проблеми с достъпа до Discord!

Смята се, че това е една от „основните причини“, поради които преговорите на Apple за придобиване на Bing не са напреднали до напреднали етапи, тъй като приходите, които генерира от сделката си с Google, са много по-добри. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  2. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  3. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  4. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
  5. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.