Потребителите на Microsoft Пазете се от това офис приложениеmicrosoft ofis vnimanie

Потребителите на Microsoft Пазете се от това офис приложение: Използва се за злонамерен софтуер

Установено е, че приложението с име Microsoft OneNote все още се използва за злонамерен софтуер. Ето подробностите! Microsoft OneNote , разработен в рамките на Office 365 за повишаване на ефективността на офис приложенията и улесняване на процеса на водене на бележки, е известен с предоставянето на различни уязвимости по отношение на киберсигурността от появата си.

Изследователи от компанията за киберсигурност Zscaler публикуваха нов доклад, че OneNote полага основите за разпространение на зловреден софтуер.

Изпращане на зловреден софтуер с OneNote

Хакерска атака, известна като фишинг метод , означава изпращане на зловреден софтуер до потребителя, сякаш е нормален файл и кражба на поверителна информация. Въпреки че много приложения и антивируси днес разработват защита срещу такива файлове, понякога злонамереният софтуер може да бъде скрит умело.

Според последното проучване фалшиви фактури, поръчки, методи за доставка и подобни файлове, създадени като файл на OneNote , всъщност може да съдържат зловреден софтуер. Ако потребителите кликнат върху файла, съдържащ злонамерен софтуер, хакерите могат да поемат контрола над компютъра или да получат достъп до важна информация, като например пароли.

Експертите препоръчват да не отваряте файлове, на които нямате доверие, включително файлове на OneNote, които получавате по имейл. Преглед на SupRemo: Разширена програма за отдалечен достъп

Подобни публикации

  1. Какъв е ключът към безопасността в дигиталната ера?
  2. Lockly Smart Lock: Характеристики и цена на заключване на врати със сканиране на лица
  3. Ограничаване на Социалните Медии за Младежи в Англия: Нови Регулации на Хоризонта
  4. Най-използваните пароли в света
  5. Google вече ще ви предупреждава, ако данните ви се откраднат! Как?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.