Microsoft премахва някои функции от Edgeedge premahva funktia

Microsoft премахва някои функции от Edge, за да се конкурира с Chrome: Да, не сте чули погрешно!

Този път Microsoft премахва редица функции от браузъра, за да увеличи пазарния дял на браузъра Edge в продължаващата му конкуренция срещу Google Chrome. Последният опит на Microsoft да се конкурира с Google Chrome беше да премахне функции, вместо да добави функции към своя браузър Edge.

Edge е базиран на същия Chromium двигател като Chrome от 2020 г. и оттогава Microsoft се опитва да насърчи потребителите, които използват браузъра на Google, да преминат към Edge, като добави значително количество уникални функции, за да разграничи продукта. Докато някои от тези функции са добре дошли допълнения, като полезния изглед на разделен екран, браузърът никога не е достигал успеха на Google Chrome.

Тези допълнителни функции не спечелиха потребителите на Chrome и те започнаха да натоварват допълнително браузъра, като бяха сред редица други неизползвани ненужни функции в Edge. Очевидно Microsoft ще е осъзнал, че Edge нанася повече вреда, отколкото полза на целите си за увеличаване на пазарния дял в уеб браузърите, тъй като Neowin премахва много от по-рядко използваните функции в Microsoft Edge, според доклада на Neowin.

Кои инструменти се премахват от Microsoft Edge?

  • Решаване на математика
  • Картинен речник
  • Кавички
  • Граматически инструменти
  • Детски режим

Много от тези функции може да звучат непознато, защото според Microsoft това е съвсем нормално. Въпреки че тези функции са в браузъра от години, те никога не са успели да постигнат очакваните нива на използване. Microsoft ускори усилията си да увеличи пазарния дял на браузъра Edge през последните няколко години и е любопитно какво развитие ще видим за браузъра в бъдеще.

Подобни публикации

  1. Spotify направи уникална промяна в дизайна си: Как изглежда?
  2. Нова функция за изкуствен интелект, идваща в Windows 11
  3. Нова функция за промяна на цвета на WhatsApp
  4. Как се пише?
  5. Най-популярната функция на Google и Samsung вече може да бъде добавена към iPhone!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.