Миграцията на потребителите на телефони с Android към iPhoneandroid iphone

Потребителите на Android продължават да преминават към iPhone: Но не толкова, колкото преди!

Нов доклад за смартфон индустрията разкрива, че потребителите на Android все още са склонни да преминат към Apple, но тази тенденция постепенно намалява. Миграцията на потребителите на телефони с Android към iPhone и iOS екосистемата на Apple може да се забавя.

Според доклад, изготвен от Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) въз основа на данни от последните пет години на потребители в САЩ, процентът на купувачите на iPhone, които са бивши потребители на Android, е намалял от 15% през 2022 г. на 13% миналата година, но този процент е 11%.Той все още е по-висок от 2020 и 2021 г.

Според същото изследване, въпреки че повече от 90% от потребителите на смартфони са склонни да се придържат към екосистемата, с която са се запознали за първи път, не е нечувано за потребителите да преминат от Android към Apple или обратното.

Според петгодишните данни 2022 г. се откроява като годината с най-голямо увеличение на прехода на потребителите на Android към iPhone. През тази година флагманите бяха Samsung Galaxy S22 Ultra и iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max.

Данните на International Data Corporation (IDC) също показват, че нарастващата популярност на iPhone в световен мащаб през 2023 г. ще изхвърли Samsung от позицията на най-големия доставчик на смартфони в света, която държеше от 12 години.

Защо потребителите на Android преминават към Apple?

Има много причини, поради които потребителите преминават между смартфон екосистеми, а друго проучване на CIRP изброява причините, поради които потребителите на Android преминават към Apple, изброявайки четирите най-чести причини:

  • Проблеми с предишните им телефони : Потребителите преминават към Apple, защото старите им телефони са остарели, имат нужда от ремонт или имат недостатъци, които влияят на потребителското им изживяване.
  • Нови функции на телефона : Потребителите преминават към Apple, защото искат повече и различни начини да използват своите смартфони, като по-добра камера, разширени опции за аксесоари или по-интуитивен потребителски интерфейс.
  • Цена : Когато се появи нов iPhone, потребителите преминават към Apple, защото е по-достъпно да преминат от стария към новия в сравнение с наличието на добър телефон с Android.
  • Поддръжка от общността : Потребителите преминават към Apple поради по-добра свързаност със семейството и приятелите, включително използването на iMessage и FaceTime на iOS.

Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Преглед на Roborock S8 MaxV Ultra
  2. Как се Прави Регистрация в Inbet?
  3. Най-голямото изобретяване от iPhone! Как ще е роботът на Apple?
  4. Голямо развитие за електрически велосипеди
  5. Red Magic представя новия лаптоп Titan 16 Pro

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.