MIT ще позволи на потребителите да говорят с бъдещото си азmit ai

MIT ще ви осигури „Бъдещето на себе си“!

Новото проучване на MIT за изкуствен интелект има за цел да намали тревожността, като позволи на потребителите да говорят с бъдещото си аз. Ето и подробностите! Изследователи от Масачузетския технологичен институт (MIT) са разработили революционен чатбот с изкуствен интелект, наречен „Бъдещ ви“, който предлага ново измерение на личностното развитие.

Проектът има за цел да помогне на потребителите да намалят тревожността си, да увеличат мотивацията си и да направят по-осъзнат избор, като позволят на потребителите да правят разговори със собственото си бъдещо аз в една виртуална среда.ai mit

Чат Bot кара хората да говорят с бъдещия си аз

Изследователи от MIT Media Laboratory, проектът, разработен, за да помогне на младите хора на възраст между 18 и 30 години, съчетават естествени езикови технологии и технологии за изкуствен интелект, използвайки GPT-3.5 модела на OpenAI.

Говорейки за проекта, изследователят от MIT Патаранутапогорния казва, че те се стремят да ги мотивират да направят по-интелигентни избори, които оптимизират дългосрочното им благосъстояние и житейски резултати.

На първо място, процесът започва с потребителите, които отговарят на редица въпроси за себе си, техните семейства, приятели, минали преживявания и бъдещите си цели.

След това към системата се добавя цифрово застаряваща съвременна снимка, за да се изобрази 60-годишният им външен вид. Дигитално отлежалото изображение представлява визуализацията на бъдещото аз по време на взаимодействието чатбот. Получената информация създава много последователна и реалистична бъдеща личност.

Проектът Chatbot предоставя ли положителни резултати?

Първото проучване е дадено обещаващи резултати над 344 участници на възраст от 18 до 30 години. Участниците съобщават за намаляване на тревожността и негативните емоции, след като са провели виртуални разговори с бъдещото си аз.

Свързаха се и с бъдещето си. По този начин те са по-склонни да вземат по-добри решения за здравеопазването, образованието и финансовото планиране. Както при всяка нова технология, има някои точки, които трябва да се разглеждат етично в този проект. Изследователите също така подчертават, че съдържанието, създадено от изкуствения интелект, може да доведе до вредни последици като следните.

Подобни публикации

  1. Съперничещият изкуствен интелект на ChatGPT идва от Amazon!
  2. Изкуственият интелект вече превзема игралната индустрия
  3. Още телефони с Android ще могат да използват Gemini в съобщения
  4. Samsung: Започва революцията в интелигентния дом с изкуствен интелект!
  5. Потребителските данни вече са в безопасност в Meta

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.