Кои са най-популярните приложения за социални медии? – 2023 гsosyalni medii 2023

Кои са най-популярните приложения за социални медии? – 2023 г

Изброихме най-популярните инструменти за социални медии напоследък за вас, според текущите данни през 2023 г. Ето най-използваните приложения за социални медии! В днешно време инструментите на социалните медии се използват не само за комуникация и споделяне, но и за свързване с клиенти. Поради тази причина в сектора преобладава огромна конкурентна среда. Докато някои платформи предлагат специфични за сектора решения, други са предпочитани поради голямата си потребителска база.

Комуникационните функции и възможностите за генериране на приходи, предлагани в приложенията за социални медии, допринасят някои инструменти да станат по-популярни от други. И така, кои са най-предпочитаните приложения за социални медии през 2023 г.?

Кои са най-изгодните инструменти за социални медии, които можете да използвате за бизнеса? Елате да видим заедно!populyarnite socialni medii

Най-популярните инструменти за социални медии по брой активни потребители

 • Facebook
 • YouTube
 • WhatsApp
 • Instagram
 • WeChat
 • TikTok
 • Facebook Messenger
 • Douyin
 • Телеграма
 • snapchat
 • куайшоу
 • Синай Weibo
 • QQ
 • Twitter
 • Pinterest

1. Фейсбук

Въпреки че Facebook, който има 2,9 милиарда активни потребители, изглежда е загубил предишната си популярност, той все още е начело в списъка на най-използваните инструменти за социални медии. Въпреки че по-специално младото население се е отдалечило от Facebook, работата на много потребители все още попада във Facebook в обхвата на бизнес целите. Въпреки че Instagram се използва по-активно, фактът, че Facebook е необходим и в рекламите на Instagram и други сайтове за електронна търговия, е сред основните фактори, които поддържат приложението живо.

2. YouTube

YouTube, който се натиска към върха с 2,5 милиарда активни потребители, всъщност изглежда по-популярно приложение в сравнение с Facebook. Тъй като тази ситуация ще подпомогне по-стабилния напредък на YouTube през следващите години, можем да кажем, че е само въпрос на време класацията да се промени и да се изкачи на първо място.

Особено последните иновации, добавени към YouTube, имат голям принос в този смисъл. Приложението, което се смята за съперник на YouTube Music и Spotify, предизвиква TikTok и Instagram със съдържанието на шорти. Такива иновации са много ефективни за увеличаване на видимостта и популярността на YouTube.

3. WhatsApp

WhatsApp, който познаваме като най-използваното приложение в света в областта на онлайн съобщенията, претърпя загуба на потребители поради уязвимости в сигурността в някои периоди. Изглежда обаче, че новите потребители са затворили празнината. Най-силният съперник на WhatsApp, който има 2 милиарда активни потребители, е Telegram.

4. Instagram

Броят на потребителите на Instagram, който прави сериозни крачки към заемането на върха през 2023 г., надхвърля 2 милиарда. Instagram, който е само въпрос на време да бъде заменен от WhatsApp в този списък, изживява пролетта на периода на възход, който някога преживя Facebook. Особено малките предприятия и дейностите в областта на рекламата значително увеличават степента на използване на Instagram.

5. WeChat

Как така WeChat, който е на върха на този списък поради броя си потребители, въпреки че не е популярен в световен мащаб, е предпочитан от 1,3 милиарда потребители, въпреки че не е популярен в света? Тъй като това приложение се използва активно в Китай. Тъй като почти половината от населението на Китай използва WeChat, приложението е статистически сред най-популярните инструменти за социални медии за тази година.

6. TikTok

TikTok направи експлозивен запис в този списък. TikTok, който удвои броя на активните потребители миналата година, тази година е предпочитан от 1,05 милиарда активни потребители. Приложението, което можем да наречем фаворит тази година, създаде страхотна връзка с потребителите си благодарение на забавното си съдържание. Прогнозите са, че възходът му ще продължи.

Приложението, наречено „Douyin“, е инструмент за социални медии, разработен като съперник на TikTok. Изключително активно се използва в Китай. Има потребителска база, която се увеличава с всеки изминал ден.

Приложения като Facebook Messenger и Snapchat , които са следващите в списъка, са загубили предишната си популярност и изпитват загуба на потребители. Telegram, класиран на 9-то място, продължава да бъде предпочитан, защото предлага опции като създаване на общност, таен диалог и групи за споделяне на новини на своите 700 милиона активни потребители.

Приложението, наречено Kuaishou , което е показано като съперник на TikTok, може да се използва в Китай и различни азиатски страни, въпреки че все още не е достъпно. С 626 милиона активни потребители, той се нарежда на 11-то място в този списък.

Подобни на Twitter приложения, наречени Sina Weibo , са на 12-то място , а китайски базирани приложения, наречени QQ , са на 13-то място. Когато стигнем до края на списъка, сме посрещнати от придобиването на Twitter от Илон Мъск, сега известен като X , и Pinterest.

Подобни публикации

 1. Spotify направи уникална промяна в дизайна си: Как изглежда?
 2. Нова функция за изкуствен интелект, идваща в Windows 11
 3. Нова функция за промяна на цвета на WhatsApp
 4. Как се пише?
 5. Най-популярната функция на Google и Samsung вече може да бъде добавена към iPhone!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.